Μια vintage μουσική βραδιά σε χρώματα Polaroid με τον Αδάμ Τσαρούχη στο PassPort Κεραμεικός –Upstairs.

Μόλις πριν λίγους μήνες μιλούσαμε με τον Αδάμ στον κήπο του Black Duck στην Αθήνα και μοιράστηκε μαζί μας τα σχέδια του για τον χειμώνα που διανύουμε και για τη σχέση του με τη μουσική, έβλεπα τον ενθουσιασμό και τη χαρά του όσο μου περιέγραφε τα όμορφα πράγματα που έγιναν, τελικά, τους μήνες που πέρασαν. Οι sold out εμφανίσεις του στη σκηνή του Faust, τα ακουστικά live στο υπέροχο Kelari Athenaeum, η συμμετοχή του σε παραγωγές όπως το “Broadway Nights” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, και άλλα πολλά προσωπικά live και guest στα οποία κάθε φορά ήταν μοναδικός. Τον τελευταίο μήνα ο Αδάμ ετοιμάζει ένα Polaroid πάρτυ, την Κυριακή 4 Μαρτίου, στο PassPort Κεραμεικός κι αυτό στάθηκε ιδανική αφορμή για μια νέα κουβέντα μαζί του.

  • Καλησπέρα Αδάμ. Χαίρομαι πολύ που έχουμε μια νέα αφορμή για να συναντηθούμε και να μιλήσουμε για τη μουσική και για όλα σου τα νέα σχέδια. Polaroid πάρτυ, λοιπόν, και πρώτη φορά στη σκηνή του PassPort Κεραμεικός, πώς προέκυψε αλήθεια το θέμα της βραδιάς;

Καλησπέρα, χαίρομαι και εγώ πολύ. Το θέμα της βραδιάς ήταν μια ιδέα του συνεργάτη μου Νίκου Τσαούση και με ενθουσίασε όταν το άκουσα γιατί όταν ακούς Polaroid σου έρχονται στο νου εικόνες και χρώματα από το παρελθόν κάτι που υπάρχει και στη μουσική μου με κάποιο τρόπο. Το θέμα μας βοήθησε επίσης, να στήσουμε και κάποιες εικόνες επί σκηνής μεταφέροντας την ίδια αίσθηση. Θα ήθελα αυτή η βραδιά να μείνει αποτυπωμένη σαν μια φωτογραφία

  • Όπως καταλαβαίνεις θεώρησα το θέμα της εμφάνισης σου στο PassPort Κεραμεικός ιδανική συγκυρία για να μας φιλοξενήσει ένα φωτογραφικό site, όπως το i.Focus.gr, το οποίο και ευχαριστούμε πολύ. Η εμφάνιση σου βέβαια σε μια μουσική σκηνή όπως αυτή του Passport που φιλοξενεί καταξιωμένους καλλιτέχνες είναι αποτέλεσμα πολύ δουλειάς και καθόλου δεν πρόκειται για μια συγκυρία. Θες να μας μιλήσεις για το πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα τους τελευταίους μήνες και για το πώς νιώθεις που θα εμφανιστείς σε αυτή τη σκηνή;

Adam3 iFocus

Κατ’αρχήν ευχαριστούμε το iFocus.gr για τη φιλοξενία. Νιώθω μεγάλη χαρά που θα εμφανιστώ στο Passport, είναι η πρώτη φορά που κάνω κάτι τόσο μεγάλο και οργανωμένο. Σίγουρα είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και προσπάθειας, πλέον όμως φέτος έχω μια καλύτερη ομάδα συνεργατών και νιώθω και εγώ πιο σίγουρος, πιο δυνατός και πιο έτοιμος να κάνω ένα τέτοιο βήμα. Επίσης είμαι πολύ ενθουσιασμένος με το πρόγραμμα που έχουμε ετοιμάσει, θα είναι κάτι πολύ δυνατό που με καλύπτει απόλυτα.

  • Tι μας έχεις ετοιμάσει Αδάμ; Τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τραγούδια από το σήμερα αλλά και το χθες από την ελληνική και ξένη δισκογραφία και αυτή τη φορά θα κάνω λίγο πιο οργανωμένα κάποια μπλεξίματα ήχων, mix τα λέω, θα υπάρχουν τρία medley με τραγούδια ενωμένα ελληνικά και ξένα και έχουν ένα θέμα, μια ιστορία και θα είναι από τραγουδιστές που αγαπώ πάρα πολύ. Ελπίζω να σας αρέσουνε.

  • Πώς επιλέγεις τα κομμάτια που ερμηνεύεις στις live εμφανίσεις σου;

Ο πρώτος άξονας των επιλογών μου είναι να μου αρέσει ένα κομμάτι και να ταιριάζει στο ηχόχρωμα της φωνής μου αλλά και στη σκηνική μου παρουσία.

Ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με τον κόσμο. Θέλω να περνάμε ωραία στα live μου και ενώ επιλέγω κομμάτια που είναι από μένα μια καλλιτεχνική πρόταση, δεν μένω μόνο σε αυτά. Πολλές φορές επιλέγω να πω τραγούδια που ξέρω ότι αρέσουν τον κόσμο.

  • Θα ήθελες Αδάμ να συστηθείς μουσικά στο κοινό του iFocus, να μας πεις πόσα χρόνια ασχολείσαι επαγγελματικά με το τραγούδι και ορίσεις τα πλαίσια της μουσικής σου ταυτότητας;

Ο μπαμπάς μου είναι τραγουδιστής και έτσι τα ερεθίσματα ήταν μέσα στο σπίτι. Τα πρώτα μαθήματα μουσικής τα πήρα γύρω στα δώδεκα και λίγο αργότερα ξεκίνησα και μαθήματα τραγουδιού. Ακολούθησε μια υποτροφία για την Αμερική όπου έκανα μαθήματα Musical Theatre με σπουδαίους δασκάλους. Κατόπιν έκανα κάποιες πολύ σημαντικές συνεργασίες όπως με τον κ. Ιωαννίδη, με τον κ. Πλέσσα με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και άλλους και παράλληλα άρχισα να κάνω και τα δικά μου προσωπικά live. Tο 2015 κυκλοφόρησε ο πρώτος μου προσωπικός δίσκος με τίτλο «Σαν Ταινία».

Δεν ξέρω αν θα ήθελα να βάλω ταμπέλα σε αυτό που κάνω. Βασικός μου γνώμονας είναι η αγάπη μου για τη μουσική και ότι με ενδιαφέρει και με εκφράζει μουσικά. Σίγουρα κάποια είδη με εκφράζουν περισσότερο όπως η jazz, swing μουσική σκηνή αλλά δεν θα σου έλεγα ότι ανήκω αμιγώς σε κάποια κατηγορία. Αν θα έπρεπε να το ορίσω κάπως θα το ονόμαζα modern vintage.

  • Πραγματικά οι τελευταίοι μήνες ήταν πολύ δημιουργικοί για σένα. Πολλές και σημαντικές εμφανίσεις, αν σε ρωτούσα ποια θα ξεχώριζες τι θα μου απαντούσες ;

Κάθε μια από τις εμφανίσεις μου έχει κάτι ξεχωριστό για μένα, γιατί κάθε φορά επικοινωνείς τη μουσική που αγαπάς, γνωρίζεις καινούργιους ανθρώπους και γίνεσαι καλύτερος με την έννοια ότι κάθε νέα εμφάνιση είναι μια πρόκληση, έχεις να αντιμετωπίσεις ευκολίες και δυσκολίες διαφορετικές κάθε φορά, κάτι που σε κάνει πιο δυνατό. Οπότε θα σου έλεγα ότι όλες κατ΄αρχήν. Βέβαια η εμφάνιση που ευχαριστήθηκα πάρα πολύ ήταν η εμφάνιση στο Faust όπου είναι ένας χώρος που μου ταιριάζει και τον έχω αγαπήσει γιατί πλέον έχω εμφανιστεί πολλές φορές και πάντα βγαίνει κάτι πολύ ωραίο, και η δεύτερη εμφάνιση που θα ξεχώριζα είναι αυτή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και συμμετείχα σε μια στην μουσική παράσταση Broadway Nights, γιατί μετά από πολύ καιρό έκανα κάτι που ήταν πιο θεατρικό και το απόλαυσα.

Adam iFocus

  • Ποια ήταν τα μουσικά σου ακούσματα ως έφηβος ;

Άκουγα και ακούω ξένη μουσική. Ως έφηβος κυρίως ποπ, George Michael, Whitney Houston, Michael Jackson. Αργότερα ανακάλυψα τη soul μουσική που την ερωτεύτηκα και μετά την jazz.

  • Και σήμερα που συμμετέχεις πλέον ενεργά στα μουσικά δρώμενα και έχεις σίγουρα ένα άλλο κριτήριο τι μουσική επιλέγεις να ακούς ;

Όπως σου είπα ακούω ξένη μουσική, την αγαπώ πολύ. Σίγουρα πλέον οι επιλογές μου γίνονται πιο συνειδητά, δεν θέλω όμως η δουλειά μου να με επηρεάζει σε αυτό, προσπαθώ να κρατάω τον ενθουσιασμό μου στα πρώτα ακούσματα και να μην μπαίνω στην κριτική.

  • Ποιο είναι το αγαπημένο σου μουσικό κομμάτι αυτό τον καιρό;

Του Sam Smith το Writing’s on the wall μου αρέσει πολύ και γενικά όλος ο δίσκος του.

  • Έχεις ήδη στο ενεργητικό σου πολλές και σημαντικές συνεργασίες. Πώς πιστεύεις ότι προκύπτουν οι ευκαιρίες στην πορεία ενός καλλιτέχνη ή και στη ζωή γενικά είναι θέμα τύχης ή τις προκαλούμε οι ίδιοι ;

Νομίζω και τα δύο. Πιστεύω πως αν έχεις ένα στόχο και δουλεύεις προς αυτή την κατεύθυνση τότε έλκεις και τα πράγματα που επιθυμείς.

  • Ποιες είναι οι βασικές αξίες που πρεσβεύεις σαν άνθρωπος Αδάμ ;

Ειλικρίνεια, τιμιότητα, φιλία και αγάπη.

  • Τι σε χαλαρώνει μετά από μια δύσκολη μέρα;

Γενικά είμαι άνθρωπος του σπιτιού, με χαλαρώνει να κάθομαι σπίτι, να ακούω μουσική, να βλέπω συναυλίες στο youtube. Επίσης μου αρέσει να βγαίνω με τους φίλους μου για φαγητό, να μαζευόμαστε σε σπίτια, αυτά μ’αρέσουν.

  • Ποιο θα έλεγες ότι είναι το βασικό στοιχείο του χαρακτήρα σου ;

Είμαι τρομερά ντροπαλός και πολύ πολύ αφηρημένος...!! Ενώ είμαι πολύ τυπικός στα ραντεβού μου, και δεν ξεχνώ τις υποχρεώσεις μου, στις συζητήσεις με τους φίλους ή με την παρέα μου εύκολα χάνομαι στις σκέψεις μου και ταξιδεύω με το μυαλό μου, σε σημείο κάποιες φορές που εκνευρίζει τους γύρω μου γιατί θεωρούν ότι αδιαφορώ.

  • Τι σημαίνει για εσένα η μουσική;

Τα πάντα!. Η μουσική μου δίνει την δυνατότητα να εκφράσω τον εσωτερικό μου κόσμο. Όπως σου είπα είμαι πολύ ντροπαλός και η μουσική με βοηθά να ανοιχτώ. Αγαπώ όχι μόνο να τραγουδάω, αλλά και να ακούω μουσική, να βλέπω συνεντεύξεις, να ταξιδεύω και να πηγαίνω σε συναυλίες. Η μουσική αγαλλιάζει την ψυχή μου.

  • Στίχοι ή Μελωδία; Τι είναι πιο σημαντικό σε ένα τραγούδι κατά τη γνώμη σου;

Τώρα μπορεί και να με μαλώσουν αλλά θα σου πω η μελωδία. Ο στίχος φυσικά είναι σημαντικός γιατί λέει μια ιστορία, αλλά η μουσική με μαγεύει. Η μελωδία της μουσικής είναι κάτι που με ταξιδεύει.

Adam 5 iFocus

  • Πολύ δυναμική είναι και η παρουσία σου στα social media. Πιστεύεις βοηθούν έναν καλλιτέχνη και σε ποιο βαθμό;

Σίγουρα τα social media σήμερα κυριαρχούν και έχουν αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό το ραδιόφωνο και την τηλεόραση και δίνουν την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους μέσω διαδικτύου. Αν όμως ο καλλιτέχνης δεν έχει οντότητα στα live του τα social media δεν είναι ικανά να τον στηρίξουν, δεν θα έχει διάρκεια στη μουσική σκηνή.

  • Να πούμε σε αυτό το σημείο ότι έχεις και ένα πολύ ενημερωμένο κανάλι στο YouTube με πλούσιο υλικό από τις εμφανίσεις σου. Αλήθεια τι θα πρότεινες σε κάποιον που σε ακούει πρώτη φορά, να ακούσει στο κανάλι σου στο YouTube;

Τον πρώτο μου δίσκο για να ακούσει τα δικά μου τραγούδια και τη δουλειά μου.

  • Αδάμ σε έχω παρακολουθήσει στα live σου και κάθε φορά είναι ξεχωριστά, μεταδίδεις μια πολύ θετική ενέργεια και έχεις πάντα μια ιδιαίτερη επαφή με το κοινό. Πως το πετυχαίνεις αυτό;

Σαν άνθρωπος είμαι χαρούμενος και θέλω να μεταδίδω τη χαρά και στα live μου. Χαίρομαι αν το καταφέρνω αυτό, γιατί είναι και το ζητούμενο με την έννοια ότι θέλω ο κόσμος να περνάει πραγματικά καλά να διασκεδάζει όχι μόνο χορεύοντας, αλλά και τραγουδώντας ή ακόμα ακούγοντας απλά κάτι στη μουσική που να τον συγκινεί. Υπάρχουν τόσα προβλήματα σήμερα που θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι που το έχουμε όλοι ανάγκη. Δική μου επιδίωξη είναι όποιος έρχεται να με ακούσει να φεύγει χαρούμενος, να ευφραίνεται η ψυχή του.

  • Την αρνητική κριτική πώς την αντιμετωπίζεις;

Την κριτική την αναζητώ γενικά, γιατί πιστεύω σε κάνει καλύτερο. Φυσικά μεγάλη σημασία έχει από ποια σκοπιά γίνεται η κριτική και τι την υποκινεί. Εάν είναι καλοπροαίρετη με σκοπό να με κάνει καλύτερο θα την ακούσω με χαρά και ταπεινοφροσύνη. Αν είναι κακεντρέχεια δεν θα την ακούσω.

  • Ας υποθέσουμε πως με κάποιο μεταφυσικό τρόπο μπορούσες να συναντήσεις τον εαυτό σου δέκα χρόνια πριν τι θα τον συμβούλευες ;

Θα με συμβούλευα να βγάλω νωρίτερα τον πρώτο μου δίσκο ίσως. Βέβαια κάθε άνθρωπος έχει τους δικούς του χρόνους και τα πράγματα γίνονται την κατάλληλη στιγμή. Προφανώς για να μην το είχα κάνει δεν ήμουν έτοιμος ως άνθρωπος, και ως καλλιτέχνης και δεν είχα ανακαλύψει πράγματα για τον εαυτό μου. Η αναζήτηση του εαυτού μας θεωρώ ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό και πριν από κάθε βήμα πρέπει να είμαστε εμείς οι ίδιοι έτοιμοι. Οπότε πιστεύω πως τα πράγματα έχουν γίνει όπως θα έπρεπε.

  • Τι όνειρα κάνεις για το μέλλον, θες να τα μοιραστείς μαζί μας;

Ονειρεύομαι συνήθως πράγματα που να μπορώ να πραγματοποιήσω. Θα ήθελα να βγάλω ένα δεύτερο προσωπικό δίσκο και πιο άμεσα ένα νέο κομμάτι. Γενικά βασική μου επιδίωξη είναι να βελτιώνομαι και να γίνομαι καλύτερος στα live μου. Πιστεύω πραγματικά ότι το να πετυχαίνεις τους στόχους σου δημιουργεί την ανάγκη να κάνεις κάτι περισσότερο, να θέτεις νέους υψηλότερους στόχους, να τους πετυχαίνεις και να προοδεύεις.

  • Το αγαπημένο σου μότο ;

Όλα γίνονται για κάποιο σκοπό, και μάλιστα για κάποιο καλό σκοπό.

Δεν ξέρω πως θα ακουστεί αλλά θεωρώ ότι είμαι άνθρωπος που έχει τύχη, δηλαδή ότι αναζητώ μου έρχεται. Φυσικά δουλεύω παράλληλα γι΄αυτό αλλά αν κάτι δεν γίνει όπως το έχω σκεφτεί και την χρονική στιγμή που το θέλω σημαίνει ότι για κάποιο λόγο έχουν γίνει έτσι τα πράγματα και κάτι πρέπει να μάθω από αυτό.

Μα φυσικά όλα γίνονται για κάποιο σκοπό. Και δεν ξέρω αν ο Αδάμ έχει τύχη όπως λέει, ξέρω σίγουρα πως έχει όραμα και μεγάλη αγάπη γι’αυτό που κάνει, κάτι που μόνο στην επιτυχία μπορεί να οδηγήσει. Σας προσκαλώ να τον απολαύσουμε στο stage του PassPort Κεραμεικός την Κυριακή 4 Μαρτίου σε ένα μοναδικό Polaroid Party!

Καλή επιτυχία Αδάμ!

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Πιάνο/Επιμέλεια Ενορχηστρώσεων: Μάνος Αθανασιάδης

Τύμπανα: Δημήτρης Χριστοδουλάκης

Τρομπέτα: Βαγγέλης Κατσαρέλης

Σαξόφωνο: Δημήτρης Καραγιάννης

Κόντραμπάσο: Αντώνης Αρβανίτης

Guest : Σοφία Νάσιου

Υπεύθυνος Ήχου: Νίκος Κόλλιας

Σκηνικά: Γιώργος Τραβασάρος

PASSPORT ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ- Upstairs

Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος, Αθήνα

Tηλ. κρατήσεων 2105222203

www.pass-port.com.gr

OI ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ: 20.30 - ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.30

Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ (στο bar, με μπύρα ή κρασί) - 20 ευρώ (σε τραπέζι, με ποτό)

Εισητήρια και μέσω viva.gr

Masters of Photography: Humberto Rivas

Κείμενο Χρήστος Κοψαχείλης

Πρόσφατα Άρθρα

News (26 Απρ 2024)

 Η Nikon είναι στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την κατάκτηση βραβείων σε τέσσερις κατηγορίες στα φετινά TIPA World Awards. Η πιο πρόσφατη φωτογραφική μηχανή mirrorless της...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (24 Απρ 2024)

Μία ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας παρουσιάζεται στον χώρο της «Stereosis» στη Θεσσαλονίκη. Η ελληνογαλλίδα φωτογράφος Άρτεμις Πυρπύλη, μακριά από την κλασική έκθεση στο...

Book Reviews (23 Απρ 2024)

Το Photometria International Photography Festival είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Photometria ΦΩΤΟBOOK 2024. 
Τα επιλεγμένα βιβλία θα παρουσιαστούν στο...

Book Reviews (23 Απρ 2024)

Την Τετάρτη 24 Απριλίου, στις 20:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις της Εστίας, διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του  Άρι Γεωργίου, με τίτλο «Εντός εκτός και επί τα...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (23 Απρ 2024)

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, στην Gallery Della Rounick θα εγκαινιαστεί η έκθεση με τίτλο "Common (?) People", μία συνάντηση γλυπτικής και φωτογραφίας, με φόντο το γυμνό ανθρώπινο σώμα. Η Ισμήνη...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (23 Απρ 2024)

Το Φωτογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου Photopolis, στο πλαίσιο των προφεστιβαλιών εκδηλώσεων 2024, διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με θέμα: "Γονεϊκότητες/Parenthoods" η οποία θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (09 Απρ 2024)

Την Τρίτη 23 Απριλίου η γκαλερί “7” παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας του ΑΚΗ ΔΕΤΣΗ με τίτλο “Αποτύπωμα” . “Η φωτογραφία ως σημαίνουσα επιφάνεια είναι μια αντίληψη στη θεωρία...

News (02 Απρ 2024)

Στο πλαίσιο των Photometria Awards 2024 με κριτή τον φωτογράφο του πρακτορείου Magnum Martin Parr, το Photometria International Photography Festival πραγματοποιεί ανοιχτό κάλεσμα προς φωτογράφους...

Cinema (02 Απρ 2024)

H κινηματογραφική λέσχη HAU Movie Club της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης αποτίει φόρο τιμής στην Bette Davis με την ειδική προβολή της ταινίας του Paul Henreid, «Το Έγκλημα της 9ης Λεωφόρου»...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (02 Απρ 2024)

Στα πλαίσια της διοργάνωσης της IMAGE+TECH expo & PHOTOVISION 2024 | 5-7 Απριλίου, φιλοξενείται η καλλιτεχνική έκθεση CONTEMPORARY JAPANESE PHOTOGRAPHERS που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της...

News (28 Μαρ 2024)

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε νέους φωτογράφους και καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν το φωτογραφικό μέσο να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα Νέοι Έλληνες...

News (27 Μαρ 2024)

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας και η @L.LOVES ART BOOKS παρουσιάζουν το Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρα 19:30 στο Χαλήλ Μπέη Τζαμί στην Καβάλα την φωτογραφική εργασία του Αλέξανδρου Ζαφειρίδη με τίτλο So...