Με αφορμή την παρουσίαση της Έκθεσης Εφήβων Φωτογράφων «Ο Άνθρωπος και το Περιβάλλον» στο ΚΠΙΣΝ, τέσσερις διακεκριμένοι φωτογράφοι/φωτορεπόρτερ -ανάμεσά τους και βασικοί συντελεστές του Athens Photo World- πραγματοποιούν τέσσερις φωτογραφικές συναντήσεις που απευθύνονται σε εφήβους με ενδιαφέρον για την φωτογραφία. 

Σε κάθε συνάντηση, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη δουλειά κάθε φωτογράφου/εισηγητή, να μάθουν βασικές αρχές της φωτογραφίας, και με τα κινητά τους τηλέφωνα να φωτογραφήσουν με διαφορετικούς τρόπους, διαφορετικά σημεία/θέματα του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Συνάντηση #1:  Βασικές αρχές της Φωτογραφίας | Εσπλανάδα
Τετάρτη 13 Ιουλίου, ώρα 19.00
Εισηγητής: Θανάσης Σταυράκης, φωτορεπόρτερ, ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Athens Photo World

Συνάντηση #2:  Φωτογραφίζουμε το κτίριο του Renzo Piano | Κανάλι
Τρίτη 30 Αυγούστου, ώρα 19.00
Εισηγήτρια: Χριστίνα Καλλιγιάννη, φωτογράφος/ συντονίστρια του Athens Photo World

Συνάντηση #3:  Έμφαση στη λεπτομέρεια | Μεσογειακός Κήπος
Εισηγήτρια: Δώρα Λαβαζού, φωτογράφος, επιμελήτρια της Έκθεσης Εφήβων Φωτογράφων
Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, 19.00

Συνάντηση #4: Φωτογραφίζουμε Ασπρόμαυρο | Νότια Μονοπάτια
Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, 19.00
Εισηγητής: Μιχάλης Βαράκλας, φωτορεπόρτερ

Τα εργαστήρια έχουν διάρκεια 90’

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή
Για παιδιά, 12 έως 16 ετών
Έως 20 συμμετοχές

MAKER SPACE

Για τη δραστηριότητα στις 13/07, οι προεγγραφές ανοίγουν την Τετάρτη 07/07 στις 12.00

Anastasios K APW Teens iFocus

Αναστάσιος Κ., 17 ετών, Λάρισα


Λίγα περισσότερα λόγια για τους εισηγητές:

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ
Γεννήθηκε  στη Στοκχόλμη το 1973.

Eργάζεται ως φωτορεπόρτερ από τον Αύγουστο του 1992. Μέχρι το 1997, εργάστηκε σε ελληνικά πρακτορεία, φωτορεπορτάζ, καλύπτοντας θέματα εσωτερικής και διεθνούς επικαιρότητας καθώς και αθλητικά γεγονότα με αποστολές στην ελληνική περιφέρεια και το εξωτερικό.

Eργάστηκε στο φωτογραφικό τμήμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ από το 1997 εώς το 1999.

Την περίοδο 1999-2001 συνεργάστηκε με το περιοδικό ‘Εψιλον της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.

Από το 2006-2010 ήταν εξωτερικός συνεργάτης με μόνιμο φωτογραφικό δισέλιδο στο περιοδικό Ταχυδρόμος της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο.

Τον Απρίλιο του 2000 ξεκινάει να εργάζεται στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων ΤΗΕ ASSOCIATED PRESS. Από τότε έχει καλύψει με αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό δεκάδες ειδησεογραφικά γεγονότα παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Κοινωνικές αναταραχές, ταξίδια του Πάπα, πολιτικά γεγονότα, Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ποδοσφαίρου, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ποδοσφαίρου, Φόρμουλα 1, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλημάτων μπάσκετ, κολύμβησης κ.α.

Τα τελευταία χρόνια έχει φωτογραφίσει την πανδημία του κορονοϊού, τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση στην Ελλάδα με διαφόρους τρόπους καθώς και την οικονομική κρίση στη χώρα και τις πολιτικές εξελίξεις αυτών.

Από το καλοκαίρι του 2014 είναι προϊστάμενος των φωτογραφικών τμημάτων του ASSOCIATED PRESS για την Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Δίδαξε το μάθημα News Photography στον ANT1 Media Lab 2018-2020 και συνεχίζει να διδάσκει φωτογραφία δρόμου στα πολιτιστικά εργαστήρια του Δήμου Χαλανδρίου από το 2017.

Είναι ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Athens Photo World, του ετήσιου διεθνούς φεστιβάλ φωτορεπορτάζ στην Ελλάδα με τη Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΛΛΙΓΙΑΝΝΗ
Μετά τις σπουδές της στα νομικά η Χριστίνα Καλλιγιάνη σπούδασε φωτογραφία στην Αθήνα και από το 2002 εργάζεται σαν επαγγελματίας φωτογράφος με δημοσιεύσεις της δουλειάς της σε διάφορα ελληνικά περιοδικά με έμφαση στην ταξιδιωτική φωτογραφία.

Υπήρξε μαθητευόμενη του πρακτορείου Reuters το 2003 και στη συνέχεια είχε μακροχρόνιες συνεργασίες με την “Ελευθεροτυπία” (περιοδικό ΓΕΩτρόπιο) και την “Καθημερινή” (ένθετο «Ταξίδια», ένθετο «Κ» και επιμέρους ένθετα αθλητισμού και γαστρονομίας) σαν φωτογράφος και συντάκτης, και δεκαετή συνεργασία με τα τεχνικά επαγγελματικά έντυπα PHOTOnet και το PHOTOnet Professional, ενώ εργάστηκε και σαν Υπεύθυνη Ύλης και Βοηθός Αρχισυντάκτη σε δύο ταξιδιωτικά περιοδικά. Στο ίδιο χρονικό διάστημα επιμελήθηκε τη μετάφραση και τα κείμενα δύο φωτογραφικών βιβλίων.

Για τέσσερα χρόνια (2011-2015) λειτούργησε το δικό της στούντιο φωτογραφίας στη Γλυφάδα, STUDIO18.12 και από το 2016 παράλληλα με την προσωπική φωτογραφική της δουλειά έχει αναλάβει τον Γενικό Συντονισμό φωτογραφικών διοργανώσεων, πρώτα του MEdpHOTO Festival και από το 2018 μέχρι και σήμερα του Athens Photo World.

Από τον Ιανουάριο του 2016 είναι υποψήφια Διδάκτωρ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού.

Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει μία προσωπική έκθεση, έχει επιμεληθεί δύο εκθέσεις στο πλαίσιο του Μεσογειακού Φεστιβάλ Φωτογραφίας και ήταν υπεύθυνη του σχεδιασμού των εκθέσεων Eyewitness, Yannis Behrakis και As I was dying/Paolo Pellegrin που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του Athens Photo World 2019 και 2021 στο αίθριο του 4ου ορόφου της ΕΒΕ στο ΚΠΙΣΝ το 2019 και 2021 αντίστοιχα, ενώ φέτος επιμελήθηκε την οργάνωση της έκθεσης του Θοδωρή Νικολάου Wish Peace in Mind στο πλαίσιο του SNF/Summer Nostos Festival 2022 HEALTH.

ΔΩΡΑ ΛΑΒΑΖΟΥ
Σπούδασε Επικοινωνία & ΜΜΕ, φωτογραφία & Marketing.

Εργάστηκε για 17 χρόνια στον χώρο των περιοδικών ως photo editor (υπεύθυνη φωτογραφικού υλικού), συντάκτρια και συντονίστρια ύλης (Εκδόσεις Δραγούνη & Εκδόσεις Λυμπέρη).

Το 2015 εμπνεύστηκε και δημιούργησε το διαδικτυακό περιοδικό για φωτογράφους www.ifocus.gr, στη συνέχεια δημιούργησε την πρώτη Πανελλήνια φωτογραφική ομάδα εφήβων και τζούνιορ και επιμελήθηκε αρκετές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις σε καλλιτεχνικούς χώρους.

Το 2017 δημιούργησε τη γκαλερί φωτογραφίας iFocus Photo Gallery στο κέντρο της Αθήνας (εντός Στοάς Όπερα) στην οποία διοργανώνει, συντονίζει και επιμελείται σειρά εκθέσεων (ομαδικών & ατομικών). Έχει οργανώσει ένα διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας αφιερωμένο στη φωτογραφία δρόμου PhosAthens με την υποστήριξη της φωτογραφικής εταιρίας FujiFilm Hellas, μια ατομική έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας με την υποστήριξη της φωτογραφικής εταιρίας Olympus, ένα workshop φωτογραφίας με τον φωτογράφο του Magnum, Gueorgui Pinkhassov, καθώς επίσης συντόνισε και επιμελήθηκε δυο ομαδικές εκθέσεις με φωτογραφικές ομάδες από την περιφέρεια αλλά και με την κοινότητα του iFocus στα social media (iFocus Community) στο πλαίσιο της Photovision & Image Tech.

Από το 2019 συνεργάζεται με το Athens Photo World συντονίζοντας το 2019 και το 2021 τις φωτογραφικές ομάδες εφήβων στο πλαίσιο των δράσεων του Athens Photo World και επιμελήθηκε τις αντίστοιχες εκθέσεις. Είναι μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου, διδάσκει φωτογραφία στα σεμινάρια που διοργανώνει το iFocus.gr και αρθρογραφεί στο περιοδικό Φωτογράφος και στο διαδικτυακό περιοδικό iFocus.gr.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΡΑΚΛΑΣ
Ο Μιχάλης Βαράκλας είναι φωτορεπόρτερ με έδρα την Αθήνα. Συνεργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press και άλλα μέσα του εξωτερικού. Από το 2018 έχει καλύψει σημαντικά θέματα της εγχώριας ειδησεογραφίας μεταξύ των οποίων οι φυσικές καταστροφές, η προσφυγική κρίση, οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις και αναταραχές.

Akis Z APW Teens iFocus

Άκης Ζ., 16 ετών, Πετρούπολη

Info

Ημερομηνία & Ώρα

 • 13 Ιουλίου - 07 Σεπτεμβρίου 2022
  Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022
  19:00
  Τρίτη 30 Αυγούστου 2022
  19:00
  Πέμπτη 01 Σεπτεμβρίου 2022
  19:00
  Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου 2022
  19:00

Τοποθεσία

Maker Space

 Φωτογραφία εξωφύλλου:Κώστας, Δ., 18, Αθήνα / Kostas, D, 18, Athina

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες σχετικά με τα Σεμινάριά μας


Μη-έγκυρη προσθήκη!
Μη-έγκυρη πρόσθηκη!
Μη-έγκυρη προσθήκη!
Μη-έγκυρη προσθήκη!
Πρέπει να αποδεχτείτε την Πολιτική Απορρήτου για να προχωρήσετε!

Πρόσφατα Άρθρα

Εκθέσεις Φωτογραφίας (12 Ιουν 2024)

Το Photometria Photography Center παρουσιάζει τη φωτογραφική σειρά “A long Saturday” του Γιάννη Ζινδριλή.   Το σχήμα “A Long Saturday” που διατυπώνει ο George Steiner δανείζεται...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (12 Ιουν 2024)

Το Τμήμα Πολιτισμού και το Εργαστήρι Αναλογικής Φωτογραφίας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας διοργανώνουν Έκθεση Ασπρόμαυρης Αναλογικής Φωτογραφίας με θέμα «Ασπρόμαυρες...

News (11 Ιουν 2024)

Με μεγάλη και χαρά και ενθουσιασμό το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης ανακοινώνει ότι το φωτογραφικό λεύκωμα "ΡΟΔΟΠΗ - Μια Οροσειρά Δεκαπέντε Φωτογράφοι" προκρίθηκε στα 10 καλύτερα...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (10 Ιουν 2024)

Η Φωτογραφική Λέσχη Σαλαμίνας και τα μέλη της, συνεπή στο ετήσιο ραντεβού τους, σας προσκαλούν στην έκθεση "Μετάβαση|| Transition". "Από την Μεταμόρφωση στην Μετάβαση" Ένα χρόνο μετά την περσινή...

News (07 Ιουν 2024)

Έβρος: η Ζωή στις όχθες - παρουσίαση της φωτογραφικής συλλογής του Αντώνη Πασβάντη Οι εκδόσεις ΠΟΤΑΜΟΣ με χαρά σας προσκαλούν στην παρουσίαση της φωτογραφικής συλλογής του Αντώνη Πασβάντη "Έβρος:...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (07 Ιουν 2024)

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης σας προσκαλεί στην έκθεση φωτογραφίας των μελών του με τίτλο "Μετά τη Φωτιά". 17 μέρες που ο Έβρος είναι γεμάτος από φλόγες. Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023, η...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (07 Ιουν 2024)

Το «σχεδία home», το σπίτι του περιοδικού δρόμου «σχεδία» στην καρδιά της Αθήνας υποδέχεται το καλοκαίρι με μια έκθεση φωτογραφίας εμπνευσμένη και αφιερωμένη στους ανθρώπους του. Τα πορτρέτα των...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (06 Ιουν 2024)

Βραδιά εγκαινίων ήταν η χθεσινή για την έκθεση NOSTOS του Νικολάου, την οποία επιμελείται η Μαριλένα Κουτσούκου και φιλοξενείται στην Ethan Cohen gallery, στη Νέα Υόρκη. Ο Νικόλαος με αφορμή τη...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (06 Ιουν 2024)

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου σας προσκαλεί στην ομαδική έκθεση φωτογραφίας με θέμα το “Θαλασσινό τοπίο”, με έργα που βρίσκονται εκτεθειμένα στο Λάκκο, στο Ηράκλειο Κρήτης. Δίπλα...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (06 Ιουν 2024)

Η σχολή φωτογραφίας Photoglobe ανακοινώνει με χαρά την επικείμενη έκθεση φωτογραφίας των μαθητών της με τίτλο "Καθρέφτης" η οποία θα φιλοξενηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης Remezzo στην Καλαμαριά...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (06 Ιουν 2024)

Ένα ταξίδι μέσα από τους διαφορετικούς σταθμούς της ιστορίας της Αθήνας, που συνδέει την αρχαία Ελλάδα με τη σημερινή ζωντανή μητρόπολη. Μία συναρπαστική εξερεύνηση της Αθήνας που φέρνει στο...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (06 Ιουν 2024)

Έκθεση φωτογραφίας του Μάρκου Αγιαννιωτάκη με τίτλο "Human Stories" θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο της Στέγης ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ (Β. Κορνάρου 97 Σητεία, 72300), από τις 7 έως τις 14 Ιουνίου 2024 με...