Ένα σεμινάριο σχεδιασμένο για τον αρχάριο που αναζητά ...βιώσιμες λύσεις για την επεξεργασία των φωτογραφιών του και θέλει να εμβαθύνει στα εργαλεία στις ρυθμίσεις και στον τρόπο λειτουργίας των δύο πασίγνωστων προγραμμάτων, Ένα σεμινάριο με πολλές πρακτικές συμβουλές που θα του λύσουν τα χέρια. Επίσης αφορά και όσους αναζητούν την ποιότητα σε εναλλακτικές λύσεις πιο «βατές» ή πιο οικονομικές.
Ο Art Director του περιοδικού ΦΩΤΟγράφος και εισηγητής του σεμιναρίου αναλύει διεξοδικά τις δυνατότητες και τα εργαλεία του Photoshop & του Lightroom τα συγκρίνει, μας λύνει την απορία ποιό από τα δύο μας ταιριάζει και εξηγεί σε ποιες περιπτώσεις και πως θα μπορούσαμε να τα εντάξουμε στην φωτογραφική μας καθημερινότητα.
Υπάρχουν όμως άραγε αξιόπιστες λύσεις οικονομικότερες ή και δωρεάν που θα μπορούσε κάποιος να αναζητήσει και να χρησιμοποιήσει έστω και συνοδευτικά;
Στο «κερασάκι» του σεμιναρίου λοιπόν θα πέσουν προτάσεις και θα διερευνήσουμε εναλλακτικές που θα μας βοηθήσουν στην επεξεργασία αλλά και στη οργάνωση του αρχείου μας.
ΔΟΜΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Photoshop
• Ανάλυση του προγράμματος: Εργαλεία - Παλέτες - Μενού
• Διόρθωση και επεξεργασία φωτογραφιών. Πολλά παραδείγματα σε λήψεις με δύσκολες συνθήκες χρωματική διόρθωση, διόρθωση αντίθεσης, έλεγχος όξυνσης και sotfαρίσματος, θόρυβος.
• Μέγεθος αρχείου και DPI. Μάθετε σωστά την αλλαγή μεγέθους αρχείου αλλά για εκτύπωση αλλά και web.
• Σύνθεση εικόνας.
• Επιχρωματισμός παλιάς φωτογραφίας. Αφαίρεση ανεπιθύμητων λεπτομερειών.
• Αυτοματισμοί (actions) και σε ποιές περιπτώσεις μας χρειάζονται.
• Προφίλ και χρωματικοί χώροι
Lightroom
• Eισαγωγή στη φιλοσοφία του προγράμματος.
• To import των φωτογραφιών μας και η λογική του Catalog
• Tο Lightroom σαν εργαλείο διαχείρισης του αρχείου μας
• Αρχεία RAW. Κερδίζω κάτι επιλέγοντας τα; Είναι αλήθεια ότι με το RAW δεν παίζει ρόλο η έκθεση και η φωτομέτρηση κατά τη λήψη;
• Develop - White balance, το χρώμα, το κοντράστ και τη φωτεινότητα της εικόνας.
• Όλη η ροή εργασίας μέχρι το export
Οι άλλες μου επιλογές
Στην αντίπερα όχθη του ανταγωνισμού έχουν γίνει αξιόλογες και πολύ σοβαρές προσπάθειες προγραμμάτων που θα μας λύσουν τα χέρια στο editing, στην οργάνωση αλλά και στην επεξεργασία RAW.
Σύντομη ανάλυση επιλεγμένων προγραμμάτων.
Σύγκριση δυνατοτήτων, ροής εργασίας και τιμών.
Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν και κάποια πολύ καλά δωρεάν προγράμματα?
Υπάρχουν και app για επεξεργασία εκεί έξω! Άραγε θα μπορούσα να κάνω σοβαρή δουλειά με κάποιο απ’ αυτά;
Ανάλυση στο τι θα μπορούσε να ταιριάζει στον κάθε χρήστη ανάλογα με τις ανάγκες του.
Info
Τοποθεσία: iFocus Photo Gallery - Ακαδημίας 57 & Ιπποκράτους 13 (Εντός Στοάς "Όπερα")
Με δυνατότοτητα ONLINE παρακολούθησης
Έναρξη: Σάββατο 12 Νοεμβρίου, 11:30-13:30
Διάρκεια: 3 μηνών
Κόστος: 70 Ευρώ τον μήνα (χωρίς Φ.Π.Α.)
Ειδικές τιμές για άνεργους, φοιτητές, πολύτεκνους και για όσους αποφασίσουν να παρακολουθήσουν κι άλλα εργαστήρια του iFocus.gr
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ.: 210-3647088
Λίγα λόγια για τον Μιχάλη Κυρζίδη
Γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα.
Το σχέδιο ήταν από μικρός το πάθος του και η φωτογραφία το hobby του. Μετά το λύκειο παρακολούθησε μαθήματα ελεύθερου σχεδίου, Ιστορίας της Τέχνης και έκανε την πρώτη του «απόπειρα», για την εισαγωγή του στην Καλών τεχνών.
Έπειτα ξεκίνησε παράλληλες σπουδές σε γραφιστική και φωτογραφία σε ιδιωτικό ΙΕΚ.
Επέλεξε για επάγγελμα αυτό του γραφίστα κρατώντας την φωτογραφία ως αγαπηµένη ενασχόληση και μορφή έκφρασης.
To 2000 εργάζεται σε διαφημιστική εταιρεία και από το 2002 στις εκδόσεις του περιοδικού ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ στο οποίο έγινε Art Director και συνεχίζει να είναι μέχρι και σήμερα. Στο διάστημα αυτό, πέρα από τις εκδόσεις, έχει αναλάβει και την επιμέλεια εκθέσεων (καλλιτεχνικών και εμπορικών) και έχει υπάρξει μέλος κριτικής επιτροπής σε διαγωνισμούς φωτογραφίας.
Έχει χρόνια εμπειρίας στα προγράμματα photoediting και στις απαιτητικές επεξεργασίες ενώ έχει διδάξει και σε σεμινάρια.
Παράλληλα, έχει αναλάβει πολλά (μικρά και μεγάλα) εκδοτικά project ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Έχει κάνει δύο ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας. Η πρώτη στα πλαίσια του Photometria PhotoFestival το 2012 και η δεύτερη στην PhotoVision 2013 με το project του «Aνάμεσα».
Ενώ έχει συμμετάσχει και σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις.
Τέλος θεωρεί «καμάρι» του, ότι έχει πετύχει με τη συμμετοχή του στο Σύλλογο Νέων εκ Μαστοροχωρίων Κόνιτσας (ανιδιοτελής παρέα με κοινό στοιχείο την αγάπη για τον τόπο καταγωγής της) για τον οποίο σχεδίασε αφιλοκερδώς 6 τεύχη για το περιοδικό Αγκίδα* αλλά και πολλές ακόμα δράσεις (*Αγκίδα=Νεαρά ύπαρξη, στη διάλεκτο των μαστόρων).