1ος Πανελλήνιος Φωτογραφικός διαγωνισμός με θέμα: “Αίμα - σταγόνες ζωής” - Δώσε αίμα μοιράσου τη ζωή

Το Πρότυπο φωτογραφικό εργαστήρι Σερρών σε συνεργασία με την Ν.Υ Αιμοδοσίας Σερρών, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη στις14 Ιουνίου προκηρύσσει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας , με θέμα: «Αίμα σταγόνες ζωής- Δώσε αίμα μοιράσου τη ζωή» Σκοπός του μηνύματος είναι η ανάδειξη του ρόλου της εθελοντικής αιμοδοσίας στη διάσωση ζωών και στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

 Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Τα αποτελέσματα της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ το 75% του πληθυσμού μπορεί κάποια στιγμή της ζωής του να χρειαστεί μετάγγιση αίματος μόνο ένα μικρό ποσοστό περίπου 1,5% είναι αιμοδότες.

 Με μία μόνο αιμοδοσία μπορείς να σώσεις τρεις ζωές, χωρίς να σου κοστίσει τίποτα.  Με το σύνθημα ‘“Να είσαι εκεί για τον άλλον- Δώσε αίμα – Μοιράσου τη ζωή” στο προσκλητήριο αυτό ζωής κεντρική θέση καταλαμβάνουν οι νέοι άνθρωποι, οι οποίοι με την ευγενική προσφορά τους αποδεικνύουν έμπρακτα τα αισθήματα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, που χρειάζεται αίμα. 


ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 • Ως διάρκεια του διαγωνισμού ορίζεται το χρονικό διάστημα από: την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 ώρα 00:01, έως και την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 ώρα 23:59. 
 • Οι φωτογραφίες θα πρέπει να σταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Μέγιστος αριθμός συμμετοχών 5 φωτογραφίες.
 • Οι διαστάσεις των φωτογραφιών πρέπει να είναι τουλάχιστον 1200pixels.
 • Οι φωτογραφίες θα πρέπει να έχουν μορφή .jpg και το όνομα τους θα πρέπει να είναι το όνομα του φωτογράφου, κάτω παύλα και το επίθετο με κεφαλαίους λατινικούς χαρακτήρες π.χ.GEORGIOS_GEORGIOY.
 • Κατά την ηλεκτρονική αποστολή οι φωτογραφίες θα πρέπει να συνοδεύονται από ένα κείμενο word ή άλλου κειμενογράφου όπου θα αναφέρονται το όνομα, το τηλέφωνο, ο τόπος κατοικίας και το e-mail του φωτογράφου καθώς και ο τίτλος της φωτογραφίας.
 • Επιτρέπεται η επεξεργασία των φωτογραφιών ,το μοντάζ ,η ψηφιακή επεξεργασία ,έγχρωμη και ασπρόμαυρη.
 • Οι διαγωνιζόμενοι παραχωρούν τα δικαιώματα της φωτογραφίας τους για κάθε χρήση από το Πρότυπο Φωτογραφικό Εργαστήρι , με αναφορά του ονόματος τους.
 • Το Π.Φ.Ε διατηρεί το δικαίωμα σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, να ανακαλέσει το διαγωνισμό, να τον παρατείνει ή να μεταβάλει τις ημερομηνίες του, χωρίς οι συμμετέχοντες να έχουν ουδεμία αξίωση κατά του Π.Φ.Ε από την αιτία αυτή. 
 • Οι φωτογραφίες και τα πνευματικά δικαιώματα αυτών, πρέπει να ανήκουν στον φωτογράφο, να μην παραβαίνουν διατάξεις της νομοθεσίας και να μην είναι προσβλητικές ή ανήθικου περιεχομένου. 
 • Ο φωτογράφος πρέπει να είναι ο πνευματικός δημιουργός των έργων που θα υποβάλει και θα φέρει την ευθύνη για πρόσωπα που εικονίζονται. 
 • Θα απονεμηθούν τρία βραβεία (1ο, 2ο & 3ο) και τρεις έπαινοι (1ος, 2ος & 3ος). Οι τρεις βραβευμένες φωτογραφίες, οι φωτογραφίες που έχουν πάρει έπαινο, καθώς και κάποια επιλογή από διάφορες άλλες φωτογραφίες, θα πάρουν μέρος στην έκθεση που θα πραγματοποιήσει το Π.Φ.Ε  μετά το τέλος του διαγωνισμού.
 • Η βράβευση και ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στα πλαίσια βράβευσης των εθελοντών αιμοδοτών από την ΝΥ Αιμοδοσίας του ΓΝ ΣΕΡΡΩΝ .
 • Οι 25 καλύτερες συμμετοχές θα εκτεθούν στα πλαίσια του πολιτιστικού τριημέρου 9,10, και 11 Ιουνίου 2023 στο στο φουαγιέ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών στα Αστέρια όπου θα πραγματοποιηθεί και η βράβευση.
 • Αποδοχή των όρων. Η συμμετοχή στον παρόντα διαγωνισμό, σημαίνει ανεπιφύλακτη αποδοχή των προαναφερθέντων όρων συμμετοχής στο σύνολό τους.
 • Βεβαίωση συμμετοχής θα λάβουν όλοι οι διαγωνιζόμενοι.
 • Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Ο διαγωνισμός είναι υπό την αιγίδα της UNESCO Σερρών και το Δήμο Σερρών. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 

 • Κωνσταντινίδης Μιχάλης, φωτογράφος -Υπεύθυνος Π.Φ.Ε Σερρών.
 • Αικατερίνη Τζιούρα συντονίστρια /διευθύντρια ΝΥ. ΑιμοδοσίαΣερρών
 • Εμμανουηλίδου Αικατερίνη – Πρόεδρος UNESCO Σερρών
 • Μπαντάζος Αγγελος, φωτογράφος, μέλος Π.Φ.Ε Σερρών.
 • Μπέντας Νικόλαος, φωτορεπόρτερ. 

Πρόσφατα Άρθρα

Book Reviews (13 Μάι 2024)

Αθήνα – L'Aquila. Μια συζήτηση για το βίωμα δύο πόλεων, μέσα από την περιπατητική εμπειρία, το βλέμμα στραμμένο στο αίσθημα της οικειότητας και την επαναδιαπραγμάτευση με τα ίχνη της...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (09 Μάι 2024)

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Η.), φιλοξενεί τη φωτογραφική έκθεση του μέλους της, Σοφοκλή Καλυκάκη, με τίτλο "Απομεινάρια Οραμάτων", στην Αίθουσα Τέχνης, στον ημιώροφο της Δουκός...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (09 Μάι 2024)

Ο Φωτογραφικός Σύλλογος Ανδριανούπολης και το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης σας προσκαλούν στα εγκαίνια μιας ξεχωριστής Ομαδικής Έκθεσης Φωτογραφίας, με τίτλο: «ΡΟΔΟΠΗ: Μια οροσειρά...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (09 Μάι 2024)

 Η FokiaNou Art Space παρουσιάζει την διατομική έκθεση "Fluidity" με έργα της Μαρίας Μπουρμπού και του Διονύσιου Παππά. Οι δύο καλλιτέχνες διατρέχουν απρόσκοπτα τα πεδία της πραγματικότητας...

News (09 Μάι 2024)

Αποτελεί χαρά και τιμή για τους διοργανωτές η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διεθνούς διαγωνισμού Portrait World και μάλιστα του μεγάλου νικητή, των νικητών των επιμέρους κατηγοριών και...

News (26 Απρ 2024)

 Η Nikon είναι στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την κατάκτηση βραβείων σε τέσσερις κατηγορίες στα φετινά TIPA World Awards. Η πιο πρόσφατη φωτογραφική μηχανή mirrorless της...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (24 Απρ 2024)

Μία ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας παρουσιάζεται στον χώρο της «Stereosis» στη Θεσσαλονίκη. Η ελληνογαλλίδα φωτογράφος Άρτεμις Πυρπύλη, μακριά από την κλασική έκθεση στο...

Book Reviews (23 Απρ 2024)

Το Photometria International Photography Festival είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Photometria ΦΩΤΟBOOK 2024. 
Τα επιλεγμένα βιβλία θα παρουσιαστούν στο...

Book Reviews (23 Απρ 2024)

Την Τετάρτη 24 Απριλίου, στις 20:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις της Εστίας, διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του  Άρι Γεωργίου, με τίτλο «Εντός εκτός και επί τα...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (23 Απρ 2024)

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, στην Gallery Della Rounick θα εγκαινιαστεί η έκθεση με τίτλο "Common (?) People", μία συνάντηση γλυπτικής και φωτογραφίας, με φόντο το γυμνό ανθρώπινο σώμα. Η Ισμήνη...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (23 Απρ 2024)

Το Φωτογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου Photopolis, στο πλαίσιο των προφεστιβαλιών εκδηλώσεων 2024, διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με θέμα: "Γονεϊκότητες/Parenthoods" η οποία θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (09 Απρ 2024)

Την Τρίτη 23 Απριλίου η γκαλερί “7” παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας του ΑΚΗ ΔΕΤΣΗ με τίτλο “Αποτύπωμα” . “Η φωτογραφία ως σημαίνουσα επιφάνεια είναι μια αντίληψη στη θεωρία...