Το εργαστήριο «Χριστουγεννιάτικες ιστορίες μας μπροστά στον φακό», επανέρχεται στη δια ζώσης μορφή του! 

Θα γίνει στην Αθήνα την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 (ώρες 10:30-18:00)

Συνδυάζει τον Κινηματογράφο και την Προφορική ιστορία και κινείται στο χώρο του ανθρωποκεντρικού ντοκιμαντέρ.


Ένα βιωματικό εργαστήριο που μας οδηγεί να ξαναδούμε μια παλιότερη Χριστουγεννιάτικη ή Πρωτοχρονιάτικη ιστορία μας μέσα από ένα άλλο βλέμμα.  Αυτή τη φορά μπορεί να μας φανεί διαφορετική, τόσο που ίσως θελήσουμε να την αφηγηθούμε στην ομάδα.

Μέσα από τη Θεωρητική και Πρακτική εμπειρία, θα μάθουμε να καταγράφουμε προφορικές αφηγήσεις και θα καταφέρουμε έτσι να κινηματογραφήσουμε, στη συνέχεια, ιστορίες άλλων ανθρώπων - κάτι που πάντα θέλαμε αλλά δεν τολμούσαμε!

Ένα μοναδικό εργαστήριο που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, σε παραμυθάδες και αφηγητές, σε ερευνητές της προφορικής ιστορίας, σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες του κινηματογράφου και του θεάτρου, σε κοινωνικούς ανθρωπολόγους, εθνογράφους, ιστορικούς, σε ψυχολόγους, σε φωτογράφους, και γενικότερα σε όσους ενδιαφέρονται για τον Κινηματογράφο και την Προφορική ιστορία.

Απευθύνεται τόσο σε ανθρώπους που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το Ντοκιμαντέρ και την Προφορική ιστορία όσο και σε άτομα που έχουν ήδη σχετική εμπειρία ή έχουν παρακολουθήσει κάποιο από τα προηγούμενα δικά μου εργαστήρια.

Εισηγητής: Βασίλης Λουλές, σκηνοθέτης δημιουργός των ντοκιμαντέρ «Φιλιά εις τα παιδιά», «Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί», «Συναντήσεις με τη μητέρα μου Λέλα Καραγιάννη» κ.ά.

Δήλωση Συμμετοχής: μέχρι 9 Δεκεμβρίου

Μέχρι την ημερομηνία αυτή, πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση συμπληρωμένη τη συνημμένη ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και να καταβάλουν τα δίδακτρα σε Τραπεζικό λογαριασμό που θα τους δοθεί.

Δίδακτρα: 60€

Mέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 14 άτομα

Θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Αναλυτικές Πληροφορίες –  Δηλώσεις Συμμετοχών:

Βασίλης Λουλές: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΧΩΡΟΣ πραγματοποίησης εργαστηρίου: θα ανακοινωθεί σύντομα

Για όσες/όσους ενδιαφέρονται υπάρχει και κείμενο με την ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ του εργαστηρίου.

Μπορείτε να δείτε και να προωθήσετε το εργαστήριο και μέσω του facebook

Βιογραφικό του Βασίλη Λουλέ

Είναι σκηνοθέτης ταινιών ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας.
Οι ταινίες του τιμήθηκαν με βραβεία, έλαβαν μέρος σε πολλά φεστιβάλ του εξωτερικού, μεταδόθηκαν από ξένα και ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, συμπεριλήφθηκαν σε διεθνή αφιερώματα και χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτικό υλικό σε Πανεπιστήμια.
Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με ντοκιμαντέρ προσωπικών αφηγήσεων, καλύπτοντας θέματα Ιστορίας, Εθνογραφίας, Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Βιομηχανικής Αρχαιολογίας.
Με τη χρηματοδότηση του ONASSIS FOUNDATION (USA) το φθινόπωρο του 2014 έκανε μια μεγάλη περιοδεία με το ντοκιμαντέρ του "Φιλιά εις τα παιδιά" σε 11 γνωστά Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του ΚΑΝΑΔΑ, με προβολές, συζητήσεις με το κοινό και μικρά workshops με τους φοιτητές. Από τότε, μετά από πρόσκληση άλλων Πανεπιστημίων, συνέχισε τις περιοδείες στη Βόρειο Αμερική με αρκετά από τα έργα του. Ανάμεσα στα 40 περίπου Πανεπιστήμια που έχει επισκεφτεί είναι και τα: HARVARD, COLUMBIA, YALE, STANFORD, PRINCETON, MICHIGAN, PENN, YORK, DUKE, Mc GILL, SIMON FRASER, LOYOLA MARYMOUNT UNIVERSITY (Los Angeles), DARTMOUTH COLLEGE, UCLA.
Πραγματοποιεί Εργαστήρια Κινηματογράφου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Φιλμογραφία (επιλογή)
2022  Μια μεγάλη οικογένεια / ντοκιμαντέρ 69’
2019  Αδελφές ψυχές / ντοκ. 20’
2015  ON.OFF / ντοκ. 13’
2014  Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί / ντοκ. 91’
2014  Θηλειά / ντοκ. 12’
2012  Φιλιά εις τα παιδιά / ντοκ. 115’
2005  Συναντήσεις με τη μητέρα μου Λέλα Καραγιάννη / ντοκ. 29’
2000  Ένας λαμπερός ήλιος / μυθοπλασία 36’
1999  Ελευσίνα, ιστορίες στον απόηχο των μηχανών / ντοκ. 30’
1993  Ο Αμερικάνος / μυθοπλασία 39’
1990  Απών / μυθοπλασία 15'

Φωτό εξωφύλλου πλάνο από την ταινία Love Actually/ Universal Pictures

Πρόσφατα Άρθρα

News (30 Ιαν 2023)

Το Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα έχει τη μεγάλη χαρά να σας προσκαλέσει όλους σε ένα ARTIST TALK του Δανού καλλιτέχνη Tore Hallas.  " Fatness as a Queerness – ένας καλλιτέχνης μιλάει...

News (24 Ιαν 2023)

DIALOGUES: Alexandra Rose Howland σε συνομιλία με τον Αχιλλέα Ζαβάλλη, σε συντονισμό Αναστασίας Βαϊτσοπούλου.Σε ένα τοπίο κορεσμένο από εικόνες, πόσο αποτελεσματική είναι η φωτογραφία στη διερεύνηση...

News (23 Ιαν 2023)

Για φωτογράφους και ταξιδευτές που ενδιαφέρονται για τη φωτογραφία τεκμηρίωσης (documentary) και την ταξιδιωτική φωτογραφία και θέλουν να εμπλουτίσουν το πορτφόλιο τους συμμετέχοντας σε ένα νομαδικό...

News (23 Ιαν 2023)

Το φωτογραφικό εργαστήρι του Μορφωτικού συλλόγου Αίγινας "ο Καποδίστριας" φιλοξενεί την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 18.30 τον φωτορεπόρτερ και φωτογράφο ντοκουμέντου Άγγελο Μπαράϊ, ο οποίος θα...

Exodus (23 Ιαν 2023)

Τι είναι πραγματικά η «Πίστη» και πως μπορεί να αποδοθεί μέσα από μια έκθεση φωτογραφίας; Βεβαιότητα και πεποίθηση; Συμπάθεια και σεβαστότητα; ή απλώς αποδοχή ενός ισχυρισμού ανθρώπων που ακολουθούν...

Book Reviews (21 Ιαν 2023)

Από τις εκδόσεις Ευρασία κυκλοφορεί το φωτογραφικό λεύκωμα του Βασίλη Κολτούκη, Ημερολόγιο Βουδαπέστης, που συγκροτείται από 43 αναλογικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες, τραβηγμένες στη Βουδαπέστη πριν...

Exodus (19 Ιαν 2023)

Μετά από 15 χρόνια λειτουργίας σαν Θέατρο Ειλισσός, ο ίδιος χώρος, ανακαινισμένος πρόσφατα, θα φιλοξενήσει την έκθεση φωτογραφίας «άνθρωποι» του Βασίλη Κρητικού aka vaskokri photographer, για δύο...

Exodus (18 Ιαν 2023)

Ο Άλκης Κανελλόπουλος (@alkis.kanellopoulos) μετατρέπει τον ισόγειο τμήμα του χώρου τέχνης Ο σε σκοτεινό θάλαμο. Παρουσιάζει μια σειρά από φωτογραφίες, οι οποίες οι περισσότερες τραβήχτηκαν με...

News (17 Ιαν 2023)

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023, 19:00-21:00, θα γίνει διαδικτυακή παρουσίαση (Zoom) της φωτογραφικής δουλειάς των φωτογράφων : Άγγελου Μπαλάτσα, Ασπασίας Μπίντου και του Νίκου Δροσόπουλου,...

Exodus (16 Ιαν 2023)

Η Sofa Bed Gallery σας προσκαλεί στα εγκαίνια του Waterasure / Aftermath of A Lost Love, ενός φωτογραφικού οδηγού αυτοθεραπείας του Marco Castelli! Παρακαλούμε, σημειώστε ότι οι...

Exodus (12 Ιαν 2023)

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου καλωσορίζει το νέο έτος με δύο φωτογραφικές εκθέσεις, που φιλοξενούνται στις αίθουσες τέχνης, στην Δουκός Μποφώρ 20.  Αναλυτικά για...

Exodus (11 Ιαν 2023)

Ένα σύνολο δουλειάς του Σταύρου Παπαγιάννη που αποτελείται από σειρές φωτογραφιών και γλυπτικές εγκαταστάσεις Η έκθεση του Σταύρου Παπαγιάννη με τίτλο “Tomorrow and tomorrow and...