Αγαπητοί φίλοι της φωτογραφίας η ΕΦΕ γιορτάζει 68 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στον Διεθνή διαγωνισμό ψηφιακής φωτογραφίας: 

HPS ANNIVERSARY 1952-2020 ELITE PHOTO SALON GREECE

 Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία είναι το παλαιότερο σωματείο στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, με ένα πολύ μεγάλο αρχείο τυπωμένων φωτογραφιών από το 1952. Είναι ο επίσημος σύνδεσμος-μέλος της FIAP από το 1954 και από το 2017 ο εκθεσιακός της χώρος έχει ανακηρυχθεί επίσημα ως "Εκθεσιακό Κέντρο FIAP στην Αθήνα".

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τελευταία ημερομηνία υποβολής συμμετοχής: 29 Φεβρουαρίου 2020

Κρίση έργων: 6-8 Μαρτίου 2020

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: 14 Μαρτίου 2020

Δημόσια προβολή και τελετή απονομής: 4 Απριλίου 2020

Δημοσίευση ψηφιακών καταλόγων PDF: 30 Απριλίου 2020

Αποστολή Βραβείων: από 30 Απριλίου 2020

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ-ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΝΟΧΡΩΜΗΣ

Πρόεδρος: Σπύρος Ιατρόπουλος, EFIAP/p, ESFIAP, GPUCR3, GPUVIP2, PSAMP**, PSACS****,ER.ISF, H.ISF, EHPS/g, GM.HPS, MICS, Πρόεδρος ΕΦΕ, Ελλάδα

Μέλος: Δημήτριος Κιοσέογλου AFIAP, HMHPS,  Ελλάδα 

Μέλος: Νίκος Λεοντόπουλος, Γραφίστας, Φωτογράφος,  Ελλάδα

Μέλος: Αθανασία Παναγέα,  Καθηγήτρια φωτογραφίας στην IEK Ακμή, Ελλάδα

Μέλος: Χρίστος Παυλίδης, AFIAP, Master of Arts in Design/Photography Middlesex University of London, Πρώην Αντιπρόεδρος Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου, Κύπρος 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΓΧΡΩΜΗΣ

Πρόεδρος: Ιωάννης Λυκούρης, MFIAP, Hon.EFIAP,  Γενικός Γραμματέας FIAP, Ελλάδα.

Μέλος: Σωτήρης Αναστασάτος,  Καθηγητής φωτογραφίας στην IEK Ακμή, Ελλάδα

Μέλος: Χαραλάμπος Ιωαννίδης, AFIAP, Ελλάδα 

Μέλος: Κυριάκος Κόκκος, ESHPS, Γενικός Έφορος ΕΦΕ, Ελλάδα.

Μέλος: Γιάννης Τσιλίδης, AFIAP, Ελλάδα

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΜΟΝΟΧΡΩΜΗ

ΕΓΧΡΩΜΗ

FIAP Χρυσό Μετάλιο

FIAP Χρυσό  Μετάλιο

ΕΦΕ Αργυρό  Μετάλιο

ΕΦΕ Αργυρό  Μετάλιο

ΕΦΕ  Χάλκινο Μετάλιο

ΕΦΕ  Χάλκινο  Μετάλιο

3 FIAP  Κορδέλες

3 FIAP  Κορδέλες

ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Μέγιστο Βραβείο ΕΦΕ Αγαλματίδιο Απόλλων

σε πολυβραβευμένο φωτογράφο

Στον καλύτερο φωτογράφο μπλέ καρφίτσα FIAP

FIAP Χρυσό Μετάλιο για την καλύτερη φωτογραφία Φύσεως

ΕΦΕ  Χρυσό  Μετάλιο για την καλύτερη φωτογραφία Δημοσιογραφίας

ΕΦΕ  Χρυσό  Μετάλιο  για την καλύτερη φωτογραφία Ταξιδιωτικής

ΕΦΕ  Χρυσό Μετάλιο   για την καλύτερη φωτογραφία Τοπίου

ΕΦΕ  Χρυσό  Μετάλιο  για την καλύτερη φωτογραφία Πορτραίτου

ΕΦΕ  Χρυσό  Μετάλιο  για την καλύτερη φωτογραφία Γυμνού

ΕΦΕ  Χρυσό  Μετάλιο  για την καλύτερη Δημιουργική φωτογραφία

                                                                             

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΉ

Πρόεδρος

Δημήτρης Παρασκευάκης, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γραμματέας

Αυγουστής Τατάκης, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ταμίας

Ιωάννης Πετρογιάννης, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γενική επικοινωνία: Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία

Τηλ. +302108228131, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.efe.com.gr/home_en.htm

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: www.theiaap.com/hpsanniversary

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  1. Ο Επετειακός 1952-2020 Ψηφιακός Διαγωνισμός Φωτογραφίας Της ΕΦΕ HPS ANNIVERSARY 1952-2020 ELITE PHOTO SALON GREECE είναι ανοικτός σε όλους τους φωτογράφους παγκοσμίως, σύμφωνα με τους κανόνες FIAP της ΕΦΕ, και της IAAP καταρχήν υπό την προϋπόθεση ότι είναι άνω των 18 ετών. Αποτελεί ευθύνη του συμμετέχοντα να δηλώσει και να πιστοποιήσει την ηλικία του. Σε περίπτωση  συμμετέχοντα μικρότερου των 18 ετών απαιτείται να προσκομίσει ταυτόχρονα με την συμμετοχή του πλήρη εξουσιοδότηση από τους γονείς ή τους νόμιμους κηδεμόνες του. 
  2. Κάθε φωτογράφος μπορεί να υποβάλει μέχρι και 4 φωτογραφίες σε κάθε κατηγορία, συνολικά έως 8 φωτογραφίες. Τα ψηφιακά αρχεία πρέπει να είναι σε μορφή JPEG, 8 BIT, RGB με την μεγαλύτερη πλευρά να είναι 1920 pixels, 300 dpi. Κάθε αρχείο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 4 MB σε μέγεθος.
  3. Κάθε συμμετέχων θα λάβει μέσω e-mail κάρτα αποτελεσμάτων, με τα αποτελέσματα των φωτογραφιών του που έχουν υποβληθεί. Όλα τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.theiaap.com/hpsanniversary                                                                                        
  4. Ο διοργανωτής θα εκδώσει έναν κατάλογο PDF, ο οποίος θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού από την πρώτη ημέρα των εκθέσεων, στις 30 Απριλίου 2020.
  5. Μία συμμετοχή μπορεί να απορριφθεί όταν η ΕΦΕ κρίνει ότι δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες και τους όρους.
  6. Κάθε συμμετέχων μπορεί να κερδίσει ένα βραβείο ανά κατηγορία.
  7. Κάθε φωτογραφία πρέπει να έχει έναν μοναδικό τίτλο. Λέξεις όπως "χωρίς τίτλο" και "άτιτλο" ή ονόματα αρχείων λήψης κάμερας δεν είναι αποδεκτές.
  8. Η ίδια εικόνα δεν μπορεί να υποβληθεί σε περισσότερες από μία κατηγορίες.
  9. Φωτογραφίες με οποιαδήποτε υδατογράφημα δεν γίνονται δεκτές.
  10. ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΦΕ.

ΓΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΡΙΜΕΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.

 

COPYRIGHTS - ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

• Οι φωτογραφίες που θα βραβεύονται και οι αναρτήσεις θα φυλάσσονται στο αρχείο της ΕΦΕ. Η ΕΦΕ θα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει αυτές τις φωτογραφίες για λόγους προώθησης της καλλιτεχνικής φωτογραφίας σύμφωνα με το καταστατικό της (μη εμπορικούς), με το όνομα του Φωτογράφου και το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας και δεν θα καταβληθούν δικαιώματα χρηματικών ποσών στον κάτοχο της φωτογραφίας (θα μπορούσε να μην προστεθεί το όνομα του φωτογράφου στα φωτογραφικά κολάζ π.χ. πόστερ και προσκλήσεις). Ο συμμετέχων και η ΕΦΕ μοιράζονται τα δικαιώματα χρήσης των έργων. 

• Σύμφωνα με τους κανονισμούς και τους κανόνες του Διαγωνισμού, εκτός αν δηλώνεται διαφορετικά από τον συντάκτη, επιτρέπεται η αναπαραγωγή των έργων και η χρήση τους τόσο σε τυπωμένο όσο και σε ψηφιακό άλμπουμ, ιστοσελίδες, κοινωνικά δίκτυα κλπ. Σε καμία περίπτωση η ΕΦΕ δεν θα επιτρέψει τη χρήση των έργων για άλλους σκοπούς. 

• Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν τις τυχόν απαραίτητες άδειες για πρόσωπα που απεικονίζονται στα έργα τους. Ο διοργανωτής δέχεται ότι οι απαραίτητες άδειες παρέχονται από τους φωτογράφους που συμμετέχουν σε αυτόν τον διαγωνισμό για πρόσωπα που απεικονίζονται. Τυχόν διαφορές που προκύπτουν από τη χρήση των φωτογραφιών (με το όνομα του φωτογράφου) σε έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα (web, e-mail) θα είναι αποκλειστικά ευθύνη του συμμετέχοντα. Με την υποβολή των έργων τους οι συμμετέχοντες (ή οι γονείς ή κηδεμόνες τους, σε περίπτωση ανηλίκων συμμετεχόντων) βεβαιώνουν ότι έχουν τη συγκατάθεση ή την έγγραφη συναίνεση κάθε προσώπου που μπορεί να ταυτοποιηθεί στις φωτογραφίες τους (και αν είναι κάτω των 18 ετών, υπογεγραμμένο από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους) αν και όταν αυτή απαιτείται και ότι μπορούν να παράσχουν αντίγραφα αυτών, εφόσον ζητηθούν.

• Οι εικόνες που εισάγονται πρέπει να είναι εξ ολοκλήρου έργο του φωτογράφου. Οι σύνθετες εικόνες επιτρέπονται υπό τον όρο ότι όλες οι εικόνες που αποτελούν την κυρία φωτογραφία πληρούν αυτή την απαίτηση. Για την αποφυγή αμφιβολιών, δεν επιτρέπεται η χρήση εικόνων από οποιαδήποτε άλλη πηγή, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των ψηφιακών τραπεζών εικόνων (stock photo banks) χωρίς δικαιώματα και των cliparts. Με την υποβολή της εγγραφής, ο συμμετέχων πιστοποιεί το έργο, ως δικό του (δεν επιτρέπονται ψευδώνυμα) και επιτρέπει στους χορηγούς να αναπαράγουν δωρεάν ή εν μέρει το εγγεγραμμένο υλικό για δημοσίευση ή  και παρουσίαση, σε μέσα που σχετίζονται με την Έκθεση. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την ανάρτηση χαμηλής ανάλυσης σε έναν ιστότοπο. Η ΕΦΕ δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για κακή χρήση των πνευματικών δικαιωμάτων.

• Με την υποβολή των έργων τους στην Έκθεση, οι συμμετέχοντες φωτογράφοι συναινούν ρητά για την επεξεργασία, διατήρηση και χρήση όλων των προσωπικών δεδομένων που υποβάλουν, συμπεριλαμβανομένων των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από την ΕΦΕ  για σκοπούς που σχετίζονται με οποιεσδήποτε δραστηριότητες της ΕΦΕ. Αναγνωρίζουν επίσης και αποδέχονται ότι η συμμετοχή τους στην Έκθεση συνεπάγεται ότι οι φωτογραφίες που έχουν βραβευτεί και οι λίστες αποτελεσμάτων με τα ονόματα των φωτογράφων, ενδέχεται να δημοσιευθούν και να ανακοινωθούν σε ιστότοπους και σε ιστοσελίδες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook. 

• Οι φωτογραφίες που έχουν υποβληθεί και δεν έχουν λάβει βραβείο ή ανάρτηση θα διαγραφούν από το σύστημα σε 90 (ενενήντα) ημέρες μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. 

• Με την εγγραφή στον Διαγωνισμό και την υποβολή φωτογραφιών σε αυτόν τον διαγωνισμό, οι συμμετέχοντες θεωρούνται ότι αποδέχονται όλους τους όρους αυτής της Έκθεσης. Αυτοί οι όροι τίθενται σε ισχύ μετά την υποβολή των φωτογραφιών του συμμετέχοντα σε αυτόν τον Διαγωνισμό. Θεωρείται ότι σε αυτόν τον Διαγωνισμό, ο συμμετέχων έχει διαβάσει και αποδεχθεί όλους τους κανόνες. Οι συμμετέχοντες δεν έχουν το δικαίωμα να αντιταχθούν σε τυχόν κανόνες μετά τη συμμετοχή τους σε αυτόν τον διαγωνισμό. 

Με την υποβολή των έργων τους οι συμμετέχοντες (ή οι γονείς ή κηδεμόνες αυτών σε περίπτωση ανηλίκων) δηλώνουν και αναγνωρίζουν ότι αναλαμβάνουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για οποιαδήποτε από τις φωτογραφίες που έχουν υποβάλει και ότι συμφωνούν να παρέμβουν υπέρ της ΕΦΕ αλλά και να αποζημιώσουν την ΕΦΕ από οποιαδήποτε αξίωση τρίτων για οποιαδήποτε απαίτηση ή ζημία οποιουδήποτε είδους που προκύπτει από ή σε σχέση με τον διαγωνισμό αυτόν, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των αξιώσεων τρίτων για προστασία προσωπικών δεδομένων ή για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων ή σε περιπτώσεις δυσφήμησης ή παραβίασης απορρήτου.

Για να διασφαλιστεί ότι οι εικόνες συμμορφώνονται με τους Όρους Συμμετοχής και τους ορισμούς, η ΕΦΕ μπορεί να πραγματοποιήσει ελέγχους στις εικόνες για να βεβαιωθεί ότι:

α) Οι εικόνες είναι το πρωτότυπο έργο του συμμετέχοντος. 

β) Οι εικόνες συμμορφώνονται με τους κανόνες και τους ορισμούς που ορίζονται στους παρόντες  όρους. Αυτό μπορεί να συνεπάγεται να ζητηθεί από τον συμμετέχοντα να παράσχει τις αρχικά καταγεγραμμένες εικόνες από την μηχανή του, με τα δεδομένα EXIF άθικτα, εντός καθορισμένης προθεσμίας. Η αμφισβητούμενη εικόνα ή οι τυχόν συμμετέχοντες που δεν συμμορφώνονται με ένα τέτοιο αίτημα για την αρχική εικόνα μπορεί να θεωρηθεί ότι παραβιάζουν τους παρόντες όρους συμμετοχής και να απορριφθούν. Οι συμμετέχοντες συμφωνούν αυτομάτως με αυτούς τους όρους με την υποβολή των έργων τους στον Διαγωνισμό.

Επιπλέον κάθε συμμετέχων σε διαγωνισμούς της FIAP πρέπει να τηρεί τους κανόνες της FIAP. Η ΕΦΕ ή η FIAP μπορεί να ζητήσει από κάθε συμμετέχοντα, του οποίου το έργο παρουσιάζει υποψίες σχετικά με τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τους ορισμούς της FIAP να υποβάλει το πρωτότυπο αρχείο (αρχείο που περιέχει τα δεδομένα που καταγράφηκαν από τον αισθητήρα, πληροφορίες EXIF στο πρωτότυπο αρχείο RAW) ή και τις εικόνες που καταγράφηκαν αμέσως πριν και αμέσως μετά την αμφισβητούμενη εικόνα. Εάν ο συμμετέχων δεν παράσχει αυτό που απαιτείται, μπορεί να του επιβληθούν κυρώσεις. Τα ονόματα αυτών που έχουν παραβεί τους ορισμούς και τους όρους αυτούς, εισάγονται σε κατάλογο, ο οποίος αποστέλλεται στους διοργανωτές των διαγωνισμών και των εκθέσεων της FIAP. Η συμμετοχή τους σε οποιαδήποτε περίπτωση σε διαγωνισμούς υπό την αιγίδα της FIAP περιορίζεται ή απαγορεύεται ανάλογα με την περίπτωση. Δεν μπορούν σε διαγωνισμούς και εκθέσεις της FIAP να διοριστούν ως κριτές και να συμμετάσχουν, να διοργανώσουν διαγωνισμούς και εκθέσεις υπό την αιγίδα της FIAP, να υποβάλλουν αιτήσεις για τίτλους FIAP και θα τους αφαιρούνται οι διακρίσεις της FIAP που είχαν προηγουμένως λάβει.

Με την υποβολή και μόνο των εικόνων ή αρχείων τους σε ένα διαγωνισμό υπό την αιγίδα της FIAP,

ο συμμετέχων αποδέχεται χωρίς καμία εξαίρεση και χωρίς καμία αντίρρηση τους ακόλουθους όρους:

- ότι οι υποβαλλόμενες εικόνες μπορούν να διερευνηθούν από τη FIAP για να διαπιστωθεί εάν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς και τους ορισμούς της FIAP, ακόμη και αν ο συμμετέχων δεν είναι μέλος της FIAP, 

- ότι η FIAP θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο που διαθέτει για την διερεύνηση αυτή,

- ότι οποιαδήποτε άρνηση συνεργασίας με την FIAP ή οποιαδήποτε άρνηση υποβολής των πρωτότυπων αρχείων όπως καταγράφηκε από την φωτογραφική μηχανή, ή αδυναμία παροχής επαρκών αποδεικτικών στοιχείων θα επιφέρουν κυρώσεις από την FIAP,

- σε περίπτωση κυρώσεων που οφείλεται στη μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς FIAP, το όνομα του συμμετέχοντα θα ανακοινωθεί σε οποιαδήποτε μορφή, για είναι χρήσιμη, για την ενημέρωση των παραβιάσεων των κανόνων της FIAP για τις οποίες η FIAP έχει θεσμοθετήσει την λίστα “FIAP Red List”, στην οποία ανακοινώνονται οι εν λόγω παραβάτες .

Έγγραφο FIAP 018/2017

Κάθε συμμετέχων δηλώνει τα ακόλουθα, αποδεχόμενος τους όρους:

"Συμφωνώ ρητά με το έγγραφο της FIAP 018/2017 « Όροι και κανονισμοί πατρονάζ FIAP» και έγγραφο της FIAP 017/2017. « Κυρώσεις για παραβίαση των κανονισμών FIAP και του Κόκκινου Καταλόγου-Red List». Γνωρίζω ιδιαίτερα το κεφάλαιο II «Κανονισμοί Διεθνών Φωτογραφικών Εκδηλώσεων υπό την αιγίδα της FIAP», του εγγράφου 018/2017 της FIAP, που αναφέρει στα τα υποκεφάλαια II.2 και II.3, τους κανόνες συμμετοχής της FIAP, τις κυρώσεις για παραβίαση των κανονισμών FIAP και τον Κόκκινο Κατάλογο-Red List.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Ε.Ε. GDPR 2016/679

Ο ιστότοπος του διαγωνισμού  HPS ANNIVERSARY 1952-2020 ELITE PHOTO SALON GREECE συμμορφώνεται με τον κανονισμό GDPR για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που τέθηκε σε εφαρμογή την 25η Μαΐου 2018. Με την εγγραφή  στο διαγωνισμό και στο σχετικό πλαίσιο κατά την εγγραφή σας αποδέχεστε την απόφαση 2016/679 της ΕΕ.

Τα προσωπικά μας δεδομένα που αποθηκεύονται στον ιστότοπο χρησιμοποιούνται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

• Επώνυμο, Όνομα, Διεύθυνση, Διεύθυνση 1, Ταχυδρομικός Κώδικας, Πόλη, Χώρα, για την αποστολή των βραβείων και τον αριθμό τηλεφώνου σε περίπτωση συσκευασίας.

• Επώνυμο, Όνομα, Χώρα, Τιμές για τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων.

• Με την συμμετοχή σας στον διαγωνισμό  HPS ANNIVERSARY 1952-2020 ELITE PHOTO SALON GREECE, συμφωνείτε σαφώς ότι όλα τα προσωπικά σας δεδομένα, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσής σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αποθηκεύονται, επεξεργάζονται και χρησιμοποιούνται από τους διοργανωτές του διαγωνισμού. Συμφωνείτε επίσης ρητά ότι τα δεδομένα σας αποστέλλονται σε ομοσπονδίες που παρείχαν το πατρονάζ τους. Αναγνωρίζετε και αποδέχεστε ότι η είσοδός σας στην HPS ANNIVERSARY 1952-2020 ELITE PHOTO SALON GREECE σημαίνει ότι η κατάσταση και τα αποτελέσματα της συμμετοχής σας μπορούν να δημοσιοποιηθούν. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ακόλουθη διεύθυνση

 ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να δείτε όλα τα προσωπικά σας δεδομένα ή να δηλώσετε να διαγραφούν.

ΟΡΙΣΜΟΙ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΟΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ Ή ΤΟ ΠΑΤΡΟΝΑΖ.

ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ FIAP ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΟΧΡΩΜΗΣ

 Μία ασπρόμαυρη φωτογραφία που περιέχει από πολύ σκούρα (μαύρα) έως πολύ καθαρά γκρι (λευκά) είναι μία μονόχρωμη φωτογραφία με πολλές αποχρώσεις του γκρι. Μία ασπρόμαυρη φωτογραφία τονισμένη εξ’ ολοκλήρου με ένα χρώμα παραμένει στην κατηγορία της μονόχρωμης και μπορεί να τυπωθεί στους καταλόγους υπό την αιγίδα της FIAP ως ασπρόμαυρη. Από την άλλη μία ασπρόμαυρη φωτογραφία που τροποποιείται μερικώς τονιζόμενη  με ένα χρώμα ή με προσθήκη ενός χρώματος γίνεται ένα έγχρωμο έργο (πολυχρωματικό) που παραμένει στην κατηγορία της έγχρωμης φωτογραφία και απαιτείται η έγχρωμη αναπαραγωγή της στους καταλόγους υπό την αιγίδα της FIAP.                                  

ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ FIAP ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΦΥΣΗΣ

Φωτογραφία Φύσης Ορισμός: Η φωτογραφία φύσης περιορίζεται στη χρήση της φωτογραφικής διαδικασίας για την απεικόνιση όλων των κλάδων της φυσικής ιστορίας, εκτός από την ανθρωπολογία και την αρχαιολογία, με τέτοιο τρόπο ώστε ένας καλά ενημερωμένος άνθρωπος να είναι σε θέση να προσδιορίσει το θέμα και να πιστοποιήσει την έντιμη παρουσίασή του . Η ιστορία που αναφέρει την αξία μιας φωτογραφίας πρέπει να έχει μεγαλύτερη βάση από την εικονογραφική ποιότητα διατηρώντας όμως παράλληλα την υψηλή τεχνική ποιότητα. Τα ανθρώπινα στοιχεία δεν πρέπει να είναι παρόντα, εκτός αν τα ανθρώπινα αυτά στοιχεία αποτελούν αναπόσπαστα μέρη της ιστορίας της φύσης, όπως είναι τα υποκείμενα της φύσης, δηλαδή οι κουκουβάγιες ή οι πελαργοί, προσαρμοσμένα σε περιβάλλον τροποποιημένο από ανθρώπους ή όπου τα ανθρώπινα αυτά στοιχεία βρίσκονται σε καταστάσεις που απεικονίζουν φυσικές δυνάμεις, όπως οι τυφώνες ή τα παλιρροιακά κύματα. Είναι επιτρεπτές επιστημονικές ζώνες, επιστημονικές ετικέτες ή ηλεκτρονικά κολάρα σε άγρια ζώα. Οι φωτογραφίες των υβριδικών φυτών, των καλλιεργούμενων φυτών, των άγριων ζώων, των κατοικίδιων ζώων ή των τοποθετημένων δειγμάτων δεν επιτρέπονται, όπως και οποιαδήποτε μορφή παρέμβασης, που μεταβάλλει την αλήθεια της φωτογραφικής δήλωσης. Δεν επιτρέπονται τεχνικές που προσθέτουν, μετακινούν, αντικαθιστούν ή αφαιρούν εικονογραφικά στοιχεία εκτός από την περικοπή (κροπάρισμα). Επιτρέπονται τεχνικές που βελτιώνουν την παρουσίαση της φωτογραφίας χωρίς να αλλάζουν την ιστορία της φύσης ή το εικονογραφημένο περιεχόμενο ή χωρίς να μεταβάλλουν το περιεχόμενο της αρχικής σκηνής, συμπεριλαμβανομένου του HDR, της πολλαπλής  εστίασης (focus stacking) της τεχνικής σκίασης (dodging) και καψίματος (burning). Οι τεχνικές που αφαιρούν τα στοιχεία που προσθέτει η κάμερα, όπως κηλίδες σκόνης, ψηφιακό θόρυβο και γρατζουνιές, επιτρέπονται. Οι εικόνες που συρράπτονται δεν επιτρέπονται. Όλες οι επιτρεπόμενες προσαρμογές πρέπει να φαίνονται φυσικές. Δεν επιτρέπονται υπέρυθρες εικόνες, είτε απευθείας λήψεις, είτε παραγωγή τους μετά την λήψη. Οι εικόνες που εισάγονται σε κατηγορία της Φύσης και ανταποκρίνονται στον ορισμό της φωτογραφίας της Φύσης μπορούν να έχουν ως πρωταρχικό θέμα τοπία, γεωλογικούς σχηματισμούς, φαινόμενα καιρού και υπάρχοντες οργανισμούς. Αυτό περιλαμβάνει εικόνες που έχουν ληφθεί με τα θέματα σε ελεγχόμενες συνθήκες, όπως ζωολογικούς κήπους, αγροκτήματα, βοτανικούς κήπους, ενυδρεία και κάθε περίβολο όπου τα θέματα εξαρτώνται απόλυτα από τον άνθρωπο για φαγητό.       

                  ΟΡΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Μια φωτογραφία ταξιδιού πρέπει να εκφράζει τα χαρακτηριστικά ή την κουλτούρα μιας περιοχής όπως  ακριβώς υπάρχει φυσικά. Δεν υπάρχουν γεωγραφικοί περιορισμοί. Εικόνες από εκδηλώσεις ή δραστηριότητες που διευθετούνται ειδικά για τη φωτογραφία ή από θέματα που κατευθύνονται ή προσλαμβάνονται για τη φωτογραφία δεν είναι κατάλληλες. Κοντινά πλάνα ανθρώπων ή αντικειμένων πρέπει να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το περιβάλλον. Οι τεχνικές που προσθέτουν, μετακινούν, αντικαθιστούν ή αφαιρούν οποιοδήποτε στοιχείο της αρχικής εικόνας, εκτός από την περικοπή (κροπάρισμα), δεν επιτρέπονται. Οι μόνες επιτρεπόμενες ρυθμίσεις είναι η αφαίρεση σκόνης ή ψηφιακού θορύβου, η αποκατάσταση της εμφάνισης της αρχικής σκηνής Άλλες παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των υπέρυθρων, δεν επιτρέπονται. Όλες οι επιτρεπόμενες διορθώσεις πρέπει να εμφανίζονται φυσικά. 

                                 ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Οι καταχωρήσεις δημοσιογραφικής κατηγορίας αποτελούνται από εικόνες με ενημερωτικό περιεχόμενο και συναισθηματικό αντίκτυπο, που αντικατοπτρίζουν την ανθρώπινη παρουσία στον κόσμο μας. Η δημοσιογραφική (αφήγηση) αξία της εικόνας πρέπει να έχει προτεραιότητα έναντι της εικονογραφικής ποιότητας. Για λόγους αξιοπιστίας, δεν είναι επιλέξιμες οι εικόνες που παραπλανούν την αλήθεια, όπως εκείνες από εκδηλώσεις, ή δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες για φωτογραφία, ή θέματα που κατευθύνονται, ή προσλαμβάνονται για φωτογράφηση. Οι τεχνικές που προσθέτουν, μετακινούν, αντικαθιστούν ή αφαιρούν οποιοδήποτε στοιχείο της αρχικής εικόνας, εκτός από την περικοπή (κροπάρισμα), δεν επιτρέπονται. Οι μόνες επιτρεπτές τροποποιήσεις είναι η αφαίρεση σκόνης, γρατζουνιών, ψηφιακού θορύβου, αποκατάσταση εμφάνισης της αρχικής σκηνής, η ενίσχυση της οξύτητας (sharpening) που δεν είναι έντονη. Οι παρεκκλίσεις, συμπεριλαμβανομένων των υπερύθρων, δεν είναι επιλέξιμες.

ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Η δημιουργική φωτογραφία είναι μια προέκταση της συμβατικής φωτογραφίας. Ο σκοπός της είναι να αναδειχτούν δημιουργικές σκέψεις, ιδέες, εμπνεύσεις και να παροτρύνουν τους φωτογράφους να πειραματιστούν. Το περιεχόμενο μπορεί να είναι ένα δημιουργικό καλλιτεχνικό φωτογραφικό θέμα ή ένας συνδυασμός μέσων (αντίγραφα, μεταφορές από άλλα αρχεία κλπ) κολάζ ή μοντάζ. Το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να ανήκει εξ’ ολοκλήρου στον φωτογράφο. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα δημιουργικής φωτογραφίας και πολλές τεχνικές, όπως φίλτρα, συνδυασμός δύο φωτογραφιών, πολλαπλή έκθεση, κολάζ και μοντάζ. Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να πειραματιστεί και να παρουσιάσει οποιαδήποτε προσωπική επιλογή στις τεχνικές του.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ.

Πρόσφατα Άρθρα

Εκθέσεις Φωτογραφίας (15 Μαρ 2024)

Η Γκαλερί INTERZONE στην πόλη της Ρώμης φιλοξενεί την από κοινού έκθεση των Δάφνη Κοτσιάνη και Ηλία Γεωργιάδη με τίτλο "Density". Οι δύο Έλληνες εικαστικοί φωτογράφοι ως δίδυμο παρουσιάζουν τα έργα...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (15 Μαρ 2024)

Η Fujifilm Hellas με υπερηφάνεια παρουσιάζει μέρος του φωτογραφικού έργου της ελληνικής κοινότητας των Official Fujifilm X-Photographers, που εγκαινιάζεται στο foyer του 2ου ορόφου και...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (04 Μαρ 2024)

Το Photometria Photography Center έχει τη χαρά να σας παρουσιάσει τη 2η του έκθεση με δημόσιο κάλεσμα σε δημιουργούς! Η εκθεση "Εκείνη" αποτελεί μία αναδρομή στην αρχέγονη και σύγχρονη...

Cinema (27 Φεβ 2024)

 Η Ελληνοαμερικανική Ένωση συνεχίζει τη νέα κινηματογραφική της δράση “HAU Movie Club” και με αφορμή τον Μήνα Αφροαμερικανικής Παράδοσης προβάλλει την οσκαρική κλασική αμερικανική...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (26 Φεβ 2024)

Ετοιμαστείτε για ένα φωτεινό ταξίδι στον κόσμο της φωτογραφίας! Η Photoglobe, η σχολή φωτογραφίας που αναδεικνύει τα ταλέντα της Θεσσαλονίκης, σας προσκαλεί σε μια έκθεση φωτογραφίας με τίτλο...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (20 Φεβ 2024)

"Ανοιχτή" η  Βίλα Στέλλα (Γαλήνης και Σοφίας 5) για την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Evanescence» από τις 23 έως τις 25 Φεβρουαρίου. Ώρες λειτουργίας από τις 18:00 έως τις 22:00, ενώ την...

News (19 Φεβ 2024)

Το Athens Photo World, συνεπές στην δέσμευσή του προς τους φωτογράφους και τους φωτορεπόρτερ που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και την Κύπρο, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά από το...

News (19 Φεβ 2024)

Τρεις θέσεις ανοιχτές για το φωτογραφικό σαφάρι στις ακτές του Δούναβη. Δύο 4Χ4 είναι έτοιμα για ένα τετραήμερο με περιπέτεια στις 23 έως 26.02.2024 στην μεγαλύτερη πεδιάδα της Σερβίας που την...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (19 Φεβ 2024)

Tην Τετάρτη 21.02.2024 στις 19:00 εγαινιάζεται η έκθεση του noname zine #2 στην esp+ gallery, θα πραγματοποιηθεί παράλληλη εκδήλωση με σκοπό την παρουσίαση του zine. Οι zinners, κατά κόσμον Λάρα...

News (16 Φεβ 2024)

Η ΠΡΩΤΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 18/02 στις 12:00 από την RENEE REVAH και τον ιστορικό και συγγραφέα ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΚΑΡΑΜΠΑΜΠΑ. Εξασφαλείστε την θέση σας...

News (05 Φεβ 2024)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το ανοιχτό κάλεσμα της δράσης Parallel Voices του Photometria Festival 2024. Οι νικητές του διαγωνισμού φωτογραφικού portfolio Parallel Voices 2024, οι οποίοι θα...

News (02 Φεβ 2024)

Το Photopolis Agrinio Photo Festival ανακοινώνει τους φωτογράφους που επελέγησαν να συμμετάσχουν στην έκθεση «Photofolios:24” στις κεντρικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ. Η επιλογή των φωτογράφων έγινε,...