Ο Κωνσταντίνος Τζαβέλας γεννήθηκε το 1985 και ζει στην Αθήνα. Για αρκετά χρόνια εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, στο πεδίο των σπουδών του ως τεχνικός δομικών έργων. Μέσα σε αυτή τη χρονική περίοδο παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικής γραφής, ιστορίας και φιλοσοφίας. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολούταν με την συγγραφή λογοτεχνικών κειμένων και ποίησης. Το 2016 σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης, της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την περίοδο 2019-2021 σπούδασε φωτογραφία στο ΙΕΚ Όμηρος.
Σε αυτή τη φωτογραφική εργασία, μελετώ την υλική και κατ' επέκταση την πνευματική παρακμή της πόλης. Εντάσσω τον εαυτό μου να μπει βαθιά μέσα στο σώμα της πόλης, ώστε να έρθω στην ψυχική κατάσταση που θα με φέρει ακόμα πιο κοντά στην παρακμή που παρατηρώ γύρω μου. Τριγυρίζω σε διαδρομές του αλλόκοτου κόσμου που υπάρχει. Συζητώ και πειραματίζομαι με ακραίες καταστάσεις, ωστόσο, εκεί, συναντώ και φωτεινά μονοπάτια. Αντίθετα στα σημεία του λεγόμενου μέσου όρου, βλέπω την πραγματική άθλια εικόνα που μας περιτριγυρίζει.
Γύρω μας, κυριαρχεί το συνθετικό προϊον. Λάστιχα, πλαστικά παιχνίδια και άψυχα άλογα. Προχωρώ τυφλός ανάμεσα σε παλιοσίδερα και γκρεμισμένους τοίχους. Ανάβουμε φωτιές βάζοντας ένα όμορφο περιτύλιγμα, μπαλωμένος πολιτισμός, ζούμε έναν φαντασμαγορικό εφιάλτη.
Η πόλη δεν υπάρχει.
https://www.ifocus.gr/magazine/fotografika-portfolios-synenteykseis/3311-i-anyparkti-poli-tou-konstantinou-tzavela#sigProId5e0cdd97d2