Οι ασχολούμενοι με την Φωτογραφία και γνωρίζοντες το έργο των μεγάλων φωτογράφων, ασφαλώς και θα έχουν συναντήσει την φωτογραφία αυτή του Smith που απεικονίζει έναν πεζοναύτη στην ανάπαυλα μιάς μάχης κάπου στον Ειρηνικό. Η φωτογραφία έγινε εξώφυλλο στο LIFE, αργότερα γραμματόσημο και αποτελεί σύμβολο για το θάρρος και την γενναιότητα του ανώνυμου αμερικανού στρατιώτη.
Το 1991 ήταν η χρονιά που λύθηκε το μυστήριο της ταυτότητας του πεζοναύτη, αφού ένας από τους γιούς του αναγνώρισε τον πατέρα του (ο οποίος είχε πεθάνει ήδη από το 1988), στο εξώφυλλο μίας έκδοσης του LIFE για τα 50 χρόνια από την έναρξη του Β' παγκοσμίου πολέμου.
Νεαρός μετανάστης, σε ηλικία 20 ετών το 1936, από την Κεφαλονιά στις Η.Π.Α, μαθαίνοντας μετά την έναρξη του πολέμου ότι οι Γερμανοί εκτέλεσαν τους γονείς του, αποφάσισε να καταταγεί αποκτώντας έτσι και το προνόμιο της αμερικανικής υπηκοότητας που επεδίωκε. Διακρίθηκε σε πολλές μάχες, συμμετείχε και στην απόβαση στην Νορμανδία. Μετά τον πόλεμο, μέχρι το τέλος της ζωής του, έζησε στις Η.Π.Α όπου είχε την επιχείρησή του την οποία διατηρεί μέχρι σήμερα ο γιός του Νίκος. Στα παιδιά του έλεγε ότι στον πόλεμο τον είχε φωτογραφήσει ένας φωτογράφος του LIFE. Κανένας όμως δεν έδωσε τότε σημασία. Πρόσφατα, πριν 3-4 χρόνια, η ιστορία έγινε γνωστή και στην Ελλάδα.
Ο Έλληνας λοιπόν Ευάγγελος Κλωνής από την Κεφαλονιά, είναι ο «άγνωστος στρατιώτης» στην φωτογραφία του Eugene Smith.