Ένα νέο βιβλίο παρουσιάζει φωτογραφίες από περίεργα και πολύχρωμα μέρη που ταιριάζουν αισθητικά —και τυχαία— με το στυλ του κινηματογραφιστή.


Τον Ιούνιο του 2017, με μια φωτογραφία του Museo De Las Américas στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο, ο Wally Koval και η σύζυγός του, Amanda, κυκλοφόρησαν το Accidentally Wes Anderson, έναν ταξιδιωτικό λογαριασμό στο Instagram που σύντομα θα προκαλούσε αίσθηση. Οι φωτογραφίες - υπάρχουν τώρα περισσότερες από 1.200 από σημεία σε όλο τον κόσμο - ενσωματώνουν τα βασικά στοιχεία της αισθητικής του σκηνοθέτη Wes Anderson: μια πολύχρωμη παλέτα, συμμετρικά χαρακτηριστικά, μια αίσθηση νοσταλγίας, μια συναρπαστική ιστορία. Ο λογαριασμός έχει ανθίσει με περισσότερους από ένα εκατομμύριο ακόλουθους, μια κοινότητα θαυμαστών που αγαπούν το στυλ του Wes Anderson από ταινίες όπως το The Royal Tenenbaums, το The Grand Budapest Hotel, το Rushmore και άλλες. Η κοινότητα υποβάλλει περισσότερες από 3.000 φωτογραφίες το μήνα από τα δικά της ταξίδια με την ελπίδα ότι θα εμφανιστούν στον λογαριασμό.

Ο λογαριασμός του Koval στο Instagram έχει πλέον μετατραπεί σε βιβλίο, Accidentally Wes Anderson, με μια σειρά από περισσότερες από 200 φωτογραφίες από μέρη που ενσωματώνουν το πνεύμα τόσο του Anderson όσο και της διαδικτυακής συλλογής. Ο ίδιος ο Anderson έγραψε τον πρόλογο του βιβλίου, σημειώνοντας: «Τώρα καταλαβαίνω τι σημαίνει να είμαι κατά λάθος ο εαυτός μου. Σας ευχαριστώ. Είμαι ακόμα σε σύγχυση για το τι σημαίνει να είσαι εσκεμμένα ο εαυτός σου, αν είναι ακόμα αυτό που είμαι, αλλά αυτό δεν είναι σημαντικό».

Αυτό που είναι σημαντικό —τουλάχιστον για το βιβλίο και την κοινότητα— είναι ότι οι φωτογραφίες αποτυπώνουν μια συγκεκριμένη αίσθηση. Η ομορφιά μιας τοποθεσίας τύπου Wes Anderson δεν οφείλεται μόνο στα χρώματα, το σχέδιο και το στυλ. Προέρχεται επίσης από μια μοναδική ιστορία, ένα κάτι για το συγκεκριμένο σημείο που προσθέτει λίγη ιδιομορφία και μεταφορικό χρώμα.

"Για πολλά από αυτά τα μέρη, κάποιος θα έλεγε, "Α, είναι απλώς μια τράπεζα", λέει ο Koval. «Και εσύ είσαι κάπως, «Όχι. Μάντεψε! Συγκεντρωθείτε, γιατί θα σας εκπλήξει».

Αυτά είναι δέκα από τα αγαπημένα μας σημεία από το Accidentally Wes Anderson και οι απίστευτες ιστορίες πίσω από αυτά.


marfa fire station emprestridge accidentally wes anderson social 2 iFocus

Κεντρικός Πυροσβεστικός Σταθμός: Marfa, Τέξας

Ο πυροσβεστικός σταθμός της Marfa είχε κάποια σύνδεση με το νερό από τότε που χτίστηκε για πρώτη φορά η πόλη το 1883. Εκείνη την εποχή, η Marfa ήταν στάση νερού για ατμομηχανές που χρειάζονταν αναπλήρωση στη διαδρομή μεταξύ Ελ Πάσο και Σαν Αντόνιο. Το 1938, το ροζ κτήριο χτίστηκε για να στεγάσει το πυροσβεστικό τμήμα που ιδρύθηκε στις αρχές του 1900. Τώρα, 17 εθελοντές πυροσβέστες καταλαμβάνουν τον χώρο.

«Αυτό είναι ένα τέλειο ροζ πυροσβεστικό τμήμα, οπότε αυτό είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης», λέει ο Koval για το τι το κάνει κατά λάθος Wes Anderson. Αλλά αυτό που δεν θα ξέρατε κοιτάζοντας απλώς τον πυροσβεστικό σταθμό είναι ότι αυτοί οι 17 εθελοντές που συνήθως παρακολουθούν έναν πληθυσμό 1.700 ατόμων —έναν αρκετά μικρό αριθμό αφού ολόκληρη η πόλη θα μπορούσε να χωρέσει σε ένα μόνο τρένο του μετρό στη Νέα Υόρκη, λέει ο Koval — αναλαμβάνει πολύ περισσότερες ευθύνες για τρεις εβδομάδες κάθε φθινόπωρο. Κατά τη διάρκεια του ετήσιου Marfa Open Art Festival, περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο κατεβαίνουν στην πόλη για να δουν εικαστικές τέχνες όλων των ειδών, αφήνοντας τους πυροσβέστες (οι οποίοι ως επί το πλείστον δουλεύουν με δωρεές) να χειριστούν την υπερχείλιση.


accidentally wes anderson social 2 iFocus 

Κατοικίες Roberts: Oceanside, Καλιφόρνια

Το 1928, ο προγραμματιστής A.J. Ο Κλαρκ έχτισε 24 ροζ εξοχικές κατοικίες στην παραλία οι οποίες βρίσκονται σε δύο σειρές ακριβώς πάνω στην παραλία, με την ελπίδα ότι το μάρκετινγκ του Oceanside θα τραβούσε τους επισκέπτες για να νοικιάσουν τα σπίτια. Η πόλη είχε μια μοναδική τακτική συγκέντρωσης τουριστών. Οι αξιωματούχοι πήραν ένα απόσπασμα από κάποιον γιατρό και το δημοσίευσαν σε ένα φυλλάδιο για τον τουρισμό του 1888: «Ο ανάπηρος βρίσκει υγεία και λαμπερά πνεύματα, ο αναζητητής της ευχαρίστησης βρίσκει ποικιλία και διασκέδαση». Η διαφήμιση δούλεψε και οι άνθρωποι συνέρρεαν στην πόλη. Τώρα, οι εξοχικές κατοικίες είναι ιδιόκτητα ενοικιαζόμενα σπίτια που διαχειρίζεται η Pacific Coast Real Estate.

«Αν διάλεγα πέντε αποφθέγματα και ρωτούσα ποιο απόσπασμα σχετίζεται με αυτό το μέρος, πιθανότατα θα διάλεγες τα άλλα τέσσερα προτού διαλέξεις αυτό», λέει ο Koval. Οι ίδιες οι εξοχικές κατοικίες έχουν μια αισθητική του Wes Anderson, αλλά αυτή η ιστορία επισφραγίζει πραγματικά τη συμφωνία. «Είναι αυτή η διασταύρωση του ξεχωριστού σχεδιασμού και της αισθητικής με αυτήν την απροσδόκητη αφήγηση, και όταν το ανακαλύψετε αυτό, εκεί έρχεται η σύνδεση».


postmaster alaska heath travels iFocus 

Ταχυδρομείο: Wrangell, Αλάσκα

Η τοιχογραφία στους τοίχους αυτού του ταχυδρομείου της εποχής της Νέας Συμφωνίας του 1937 ταξίδεψε 3.500 μίλια με το τρένο για να εγκατασταθεί. Οι Marianne Greer Appel (η οποία αργότερα έγινε σχεδιάστρια Muppets) και ο σύζυγός της, Austin "Meck" Mecklem, καλλιτέχνες από τη Νέα Υόρκη, ζωγράφισαν το έργο ως παραγγελία του ομοσπονδιακού Τμήματος Καλών Τεχνών του Υπουργείου Οικονομικών. Το ζευγάρι έκανε προσφορά σε μια πρόταση να ζωγραφίσει μια τοιχογραφία για το ταχυδρομείο και κέρδισε. Το "Old Town in Alaska" δείχνει το λιμάνι του Wrangell και την ομορφιά της ακτής της Αλάσκας. Όταν τελείωσε το 1943, το ζευγάρι το έστειλε με το τρένο. Χρειάστηκαν δύο μήνες για τη μεταφορά και την εγκατάσταση - και αυτό το έργο τέχνης είναι ένα από τα πράγματα που κρατούν το ταχυδρομείο σε λειτουργία.

«Τρεις χιλιάδες άνθρωποι ζουν [στο Wrangell]», λέει ο Koval. «Δεν έχουν ταχυδρόμο. Στην κοινότητα προσφέρθηκε η τυπική παράδοση αλληλογραφίας και την καταψήφισαν ομόφωνα, επειδή σε όλους τους αρέσει να πηγαίνουν στο ταχυδρομείο για να παραλάβουν την αλληλογραφία τους».


hotel opera valentina accidentally wes anderson social 2 iFocus 

Ξενοδοχείο Opera: Πράγα, Τσεχία

Το έντονο ροζ ξενοδοχείο Opera του 1890 στη Νέα Πόλη της Πράγας ήταν μία από τις πρώτες εικόνες που ο Koval συμπεριέλαβε στο Accidentally Wes Anderson στο Instagram - και μία από τις πρώτες επιλογές για το βιβλίο. Έχει μια τέλεια τριάδα ιδιοτήτων του Wes Anderson: το σχέδιο, μια μοναδική ιστορία και την ιδιορρυθμία του να μην βρίσκεται στην πραγματικότητα κοντά στο κτίριο της State Opera. Το ξενοδοχείο Opera επρόκειτο να ήταν μια οικογενειακή επιχείρηση, που άνηκε στον ντόπιο Karel Češka. Όμως το κομμουνιστικό καθεστώς στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο επίταξε το κτίριο και αντί να το χρησιμοποιήσει, το άφησε κενό για περισσότερα από 40 χρόνια. Μετά την πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος, το ξενοδοχείο δόθηκε πίσω στην οικογένεια Češka, η οποία στη συνέχεια πέρασε χρόνια για να το ανακαινίσει και να το επιστρέψει στην παλιά του αίγλη. Το ξενοδοχείο Opera λειτουργεί ακόμα και σήμερα.


cable car cathedral germany ollelolle iFocus

Τελεφερίκ: Κολωνία, Γερμανία

Το 1957, η Κολωνία εγκατέστησε το τελεφερίκ της Κολωνίας, ένα λιφτ που μεταφέρει τους επιβάτες σε μια διαδρομή 15 λεπτών, μισό μίλι πάνω από τον Ρήνο. Αρχικά, κατασκευάστηκε για το Bundesgartenschau, ένα φεστιβάλ κηπευτικών που εξακολουθεί να γίνεται κάθε δύο χρόνια. Από τη λέμβο, μπορείτε να δείτε ολόκληρη την πόλη, συμπεριλαμβανομένων των  εγκαταστάσεων κήπου από κάτω.

Ένταση δημιουργήθηκε στο εξαιρετικό τελεφερίκ το 2017, όταν ένα από αυτά προσέκρουσε σε μια κολόνα στήριξης, αφήνοντας τους επιβάτες εγκλωβισμένους στη γραμμή για ώρες, καθώς η πόλη εργαζόταν για να τα κατεβάσει χρησιμοποιώντας ένα σύστημα βαρούλκου. (Δεν υπήρξαν τραυματισμοί και το τελεφερίκ έχει επιστρέψει στην κανονική λειτουργία του.) Η όμορφη φωτογραφία, σε συνδυασμό με αυτή την τυχαία ανθρώπινη εμπειρία, μετατρέπει αυτή τη φωτογραφία σε λήψη Accidentally Wes Anderson, λέει ο Koval.

«Δύο άνθρωποι, η Martina και ο Hans-Peter Rieger, διασώθηκαν πρώτοι», λέει. «Γιόρταζαν την 41η επέτειο του γάμου τους και είπαν στους δημοσιογράφους ότι δεν θα ξεχνούσαν ποτέ την ημέρα τους στην Κολωνία».

lisbon tram jackspiceradams accidentally wes anderson social 2 iFocus 

Ανελκυστήρας Bica: Λισαβόνα, Πορτογαλία

Αυτή η φωτογραφία, λέει ο Koval, ήταν μια άλλη που ήξερε ότι θα ήταν στο βιβλίο από την πρώτη στιγμή. «Απλώς ταιριάζει», λέει. "Είναι όμορφο." Το τελεφερίκ, που κατασκευάστηκε το 1892, ανεβάζει τους επιβάτες σε έναν από τους πιο απότομους λόφους της Λισαβόνας. Αν και τώρα είναι ηλεκτρικό, ξεκίνησε ως τραμ που κινείται με το νερό. Όταν ένα βαγόνι έφτανε στην κορυφή του λόφου, γέμιζε νερό. Το βάρος του νερού μετέφερε αυτό το βαγόνι πίσω στο λόφο, τραβώντας ένα δίδυμο βαγόνι, το οποίο είχε αδειάσει το δικό του νερό στο κάτω μέρος. Το 1896, τέσσερα χρόνια αφότου άνοιξε, το τραμ μετατράπηκε σε ατμοηλεκτρικό και στη συνέχεια ηλεκτροδοτήθηκε πλήρως το 1924.

02 accidentally wes anderson social 2 iFocus 

Φρούριο Amer; Ρατζαστάν, Ινδία

Χτισμένο το 1592, αυτό το οχυρό και παλάτι τεσσάρων επιπέδων από ψαμμίτη και μάρμαρο είναι γεμάτο από μικροσκοπικές λεπτομέρειες που το καθιστούν πραγματικό έργο τέχνης. Είχε ένα αρχαίο σύστημα κλιματισμού, όπου δροσερός αέρας έρεε πάνω από αρωματικό νερό και στη συνέχεια μέσω καναλιών κάτω από τα δωμάτια για να κρατήσει τη θερμότητα έξω και μια ευχάριστη μυρωδιά μέσα. Υπάρχουν μωσαϊκά παντού σε όλη τη δομή, συμπεριλαμβανομένου ενός διαδραστικού μαρμάρου που δείχνει δύο πεταλούδες και ένα λουλούδι, το λουλούδι περιστρέφεται για να αποκαλύψει επτά διαφορετικές εικόνες. Το αγαπημένο χαρακτηριστικό του Koval στο φρούριο Amer , ωστόσο, ονομάζεται Παλάτη Καθρέφτης . Ένας από τους βασιλιάδες στο φρούριο, ο βασιλιάς Man Singh, το έχτισε τον 16ο αιώνα για τη βασίλισσά του, που της άρεσε να κοιμάται έξω κάτω από τα αστέρια. Ωστόσο, το αρχαίο έθιμο δεν επέτρεπε στις γυναίκες να κοιμούνται έξω, έτσι ο βασιλιάς προσέλαβε αρχιτέκτονες για να αναπαράγουν την εμπειρία σε εσωτερικούς χώρους. Δημιούργησαν περίπλοκα μωσαϊκά με λεπτομέρειες από γυαλί, ώστε όταν ανάβουν δύο κεριά στο δωμάτιο τη νύχτα, ολόκληρο το δωμάτιο  να αστράφτει σαν νυχτερινός ουρανός.

spa land rollercoaster japan paulhiller iFocus

Ο Λευκός Κυκλώνας στο Nagashima Spa Land: Kuwana, Ιαπωνία

Αν ρωτήσετε τον Koval, το τρενάκι του λούνα-παρκ White Cyclone έχει μια μυστικιστική ποιότητα. «Κοιτάτε τη φωτογραφία και φαίνεται σαν να μην υπάρχει εδώ», λέει. «Φαίνεται ψεύτικο. Μοιάζει σαν να είναι από μια ονειρική ακολουθία». Το τρενάκι, που κατασκευάστηκε το 1994 με αρκετό ξύλο για να χτιστούν χίλια σπίτια, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ξύλινα τρενάκια της Ιαπωνίας, αλλά δεν υπάρχει πλέον. Η Ιαπωνία έχει πολύ αυστηρούς νόμους για την υλοτόμηση δέντρων, γεγονός που κάνει τα ξύλινα τρενάκι εξαιρετικά σπάνια. Έτσι, το 2018, αναγνωρίζοντας ότι ο Λευκός Κυκλώνας με την 14χρονη πορεία του έχρηζε ανακαίνισης, το πάρκο, αντί να το φτιάξει με περισσότερο ξύλο, το γκρέμισε και το αντικατέστησε με μια κούρσα από χάλυβα.

04 accidentally wes anderson social 2 iFocus 

Υπόστεγο στην προβλήτα: Glenorchy, Νέα Ζηλανδία

Το υπόστεγο της προβλήτας του Glenorchy, που χτίστηκε το 1885, ήταν κάποτε το μοναδικό σημείο πρόσβασης στην πόλη στο Νότιο νησί της Νέας Ζηλανδίας, με όλους τους επισκέπτες και τους κατοίκους να φτάνουν με ατμόπλοιο, καθώς η πόλη δεν είχε δρόμο που να τη συνέδεε με κάτι κοντινό. Τη δεκαετία του 1950, το υπόστεγο της προβλήτας κρίθηκε εκτός χρήσης - είχε γίνει τόσο ταλαντευόμενο που οι άνθρωποι το συνέκριναν με το περπάτημα στη σανίδα - και οι 250 κάτοικοι του Glenorchy απομονώθηκαν ακόμη περισσότερο. Έτσι, οι κάτοικοι της πόλης ενώθηκαν σε μια προσπάθεια να κατασκευαστεί ένας δρόμος 28 μιλίων από το Glenorchy στο Queenstown, με την καθοδήγηση των ντόπιων Reta Groves και Tommy Thomson. Το ζευγάρι είχε τρία παιδιά που μεγάλωναν και για την κατάλληλη ιατρική φροντίδα χρειαζόταν μια βόλτα με το ατμόπλοιο. Εξαιτίας της  ανησυχίας για τα παιδιά τους, ο Tommy συγκέντρωσε τους κατοίκους της πόλης και άρχισε να χτίζει έναν δρόμο.

«Βγήκε έξω, πήρε αυτό το τρακτέρ και άρχισε να στρώνει τον δρόμο », λέει ο Koval. «Κοιμόταν και μετά έχτιζε περισσότερο και μετά κοιμόταν και έβαζε κι άλλη άσφαλτο, και εν τέλει, υπήρχε ένας δρόμος για το Glenorchy».

Το υπόστεγο της προβλήτας ξεβράστηκε μερικές φορές, αλλά πάντα ξαναχτιζόταν από τους κατοίκους της πόλης. Η πινακίδα Glenorchy που κάποτε έβλεπε στο νερό, τώρα βλέπει προς την πόλη και το ίδιο το κτίριο περιέχει την ιστορική κοινωνία και ένα μικρό μουσείο.


03 accidentally wes anderson social 2 iFocus 

Αποθήκη σκαφών Crawley Edge: Περθ, WA, Αυτσραλία

«Δεν υπάρχει τίποτα θεαματικό σε αυτό», λέει ο Koval για την προβλήτα του Crawley Edge. Δεν έχει μια συναρπαστική ιστορία προέλευσης. Είναι μια οικογενειακή αποθήκη σκαφών στο τέλος μιας προβλήτας που προεξέχει στον ποταμό Swan. Αυτό είναι. Αλλά με κάποιο τρόπο, μεταμορφώθηκε στο πιο δημοφιλές σκηνικό φωτογραφίας σε όλο το Περθ. Η οικογένεια Nattress, στην οποία ανήκει το σκάφος, παρατήρησε τους τουρίστες να έρχονται σταδιακά στη δομή στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Αυτό που ξεκίνησε με λίγους επισκέπτες αυξήθηκε και μεγάλωσε σε έναν εντελώς συντριπτικό αριθμό ατόμων. Ο αριθμός των τουριστών που τραβούσαν selfie στο σημείο αυξήθηκε τόσο πολύ που το 2019, η πόλη έχτισε εκεί μια εγκατάσταση τουαλέτας με ηλιακή ενέργεια αξίας 400.000 δολαρίων. Το ενδιαφέρον για την προβλήτα μπορεί εν μέρει να αποδοθεί στη φωτογραφία που διαδόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά κανείς δεν ξέρει πραγματικά γιατί αυτό το απαράμιλλο μπλε υπόστεγο έγινε τόσο δημοφιλές. Ο χώρος έχει γίνει ακόμη και αντικείμενο διδακτορικών σπουδών, και ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα συγκεκριμένη εξήγηση.

Πηγή: https://www.smithsonianmag.com/

Πρόσφατα Άρθρα

News (28 Μαρ 2024)

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε νέους φωτογράφους και καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν το φωτογραφικό μέσο να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα Νέοι Έλληνες...

News (27 Μαρ 2024)

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας και η @L.LOVES ART BOOKS παρουσιάζουν το Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρα 19:30 στο Χαλήλ Μπέη Τζαμί στην Καβάλα την φωτογραφική εργασία του Αλέξανδρου Ζαφειρίδη με τίτλο So...

News (20 Μαρ 2024)

Ο IANOS, για έβδομη συνεχή χρονιά, διοργανώνει Διαγωνισμό Διηγήματος και Φωτογραφίας με θέμα, αυτή τη φορά, το «Παρά θίν’ αλός». Η ομηρική έκφραση παρά θίν’ αλός(Ιλιάδα, Α’, 326), σημαίνει στην...

News (20 Μαρ 2024)

Η Nikon, σε συνεργασία με τα The Comedy Wildlife Awards, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο παγκοσμίου φήμης διαγωνισμός είναι πλέον ανοικτός για τις συμμετοχές του 2024. Τα The...

News (20 Μαρ 2024)

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του έργου τριών φωτογράφων του Φωτογραφικού Κύκλου στα πλαίσια των καθιερωμένων "Συναντήσεων της Πέμπτης" του σωματείου.Η...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (20 Μαρ 2024)

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας με θέμα "Ο Τόπος Μου" η οποία συνδιοργανώνεται από τρεις φωτογραφικές ομάδες: την "F22" της Πτολεμαΐδας (σε επιμέλεια του Σάκη Δαζάνη), την "Αντίθεση" της Βέροιας και την...

News (19 Μαρ 2024)

Στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων συναντήσεων, η Φωτογραφική Ομάδα fplus, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων, φιλοξενεί την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024, και ώρα 19:30, στο Μύλο του...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (15 Μαρ 2024)

Η Γκαλερί INTERZONE στην πόλη της Ρώμης φιλοξενεί την από κοινού έκθεση των Δάφνη Κοτσιάνη και Ηλία Γεωργιάδη με τίτλο "Density". Οι δύο Έλληνες εικαστικοί φωτογράφοι ως δίδυμο παρουσιάζουν τα έργα...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (15 Μαρ 2024)

Η Fujifilm Hellas με υπερηφάνεια παρουσιάζει μέρος του φωτογραφικού έργου της ελληνικής κοινότητας των Official Fujifilm X-Photographers, που εγκαινιάζεται στο foyer του 2ου ορόφου και...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (04 Μαρ 2024)

Το Photometria Photography Center έχει τη χαρά να σας παρουσιάσει τη 2η του έκθεση με δημόσιο κάλεσμα σε δημιουργούς! Η εκθεση "Εκείνη" αποτελεί μία αναδρομή στην αρχέγονη και σύγχρονη...

Cinema (27 Φεβ 2024)

 Η Ελληνοαμερικανική Ένωση συνεχίζει τη νέα κινηματογραφική της δράση “HAU Movie Club” και με αφορμή τον Μήνα Αφροαμερικανικής Παράδοσης προβάλλει την οσκαρική κλασική αμερικανική...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (26 Φεβ 2024)

Ετοιμαστείτε για ένα φωτεινό ταξίδι στον κόσμο της φωτογραφίας! Η Photoglobe, η σχολή φωτογραφίας που αναδεικνύει τα ταλέντα της Θεσσαλονίκης, σας προσκαλεί σε μια έκθεση φωτογραφίας με τίτλο...