Seaside life ΚΑΛΑΜΑΤΑ Τζένη Λυκουρέζου
Φωτογραφικό λεύκωμα Seaside life ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Φεβρουάριος 2018.
Έγχρωμο, σχήμα 22Χ22, σελ.88, δίγλωσσο/gr- en, αριθμημένα αντίτυπα. Αυτοέκδοση. Κείμενα: Παναγιώτης Νίκας, Θανάσης Παντές, Γιούλα Σαρδέλη, Μαρία Νίκα, Ανδρέας Ζαγάκος, Τζένη Λυκουρέζου. ISBN 978-960-93-9495-6
Λιμάνι. Ανατολική Παραλία. Δυτική Παραλία. Οι αναμνήσεις της παιδικής και νεανικής ηλικίας επανέρχονται – τα παιχνίδια στο πάρκο του Λιμενικού, τα καλοκαιρινά βράδια στο Πανελλήνιο, ο Γλάρος και ο Νέδοντας όπου κάναμε μπάνιο, το MOTEL, ο προορισμός των εφηβικών μου εξορμήσεων με το ποδήλατο – αφομοιώνονται από τις σύγχρονες εικόνες της φιλόδοξης παραλιακής ζώνης.Η Παραλία της Καλαμάτας, το πιο προσωπικό μου κομμάτι στη πόλη, κυρίως τις μέρες που η τουριστική παραζάλη έχει καταλαγιάσει, η παραλία η οποία μου υπέδειξε την ωραία φωτογραφική εμπειρία που συνοψίζεται στις ακόλουθες σελίδες, θα μιλά πάντα στη καρδιά μου.
Κείμενο: Τζένη Λυκουρέζου
Λίγα λόγια για τη Τζένη Λυκουρέζου
Γεννήθηκε στη Καλαμάτα. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.Το 1992 παρακολούθησε το εισαγωγικό σεμινάριο φωτογραφίας στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία, στην οποία υπήρξε μέλος μέχρι το 2006. Επίσης, παρακολούθησε μαθήματα μαυρόασπρης φωτογραφίας στις σχολές E.S.P. και ΑΚΤΟ.
Στο Universita di Perugia per gli Stranieri έχει διδαχτεί ιταλική γλώσσα και τέχνη. Είναι απόφοιτος του ΙΕΚ Κηφισιάς, του τμήματος Τεχνικός Λήψης Φωτογραφίας. Έχει πραγματοποιήσει 17 εκθέσεις φωτογραφίας. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στην έρευνα της σύγχρονης φωτογραφίας, επιμελείται την παρουσίαση φωτογραφικών εκθέσεων και την έκδοση φωτογραφικών βιβλίων.
'ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ:
MATERA η γη των βράχων, φωτογραφικό λεύκωμα,