Η Nikon πρόσθεσε την ισχυρή και ευέλικτη Z 8 στις επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές mirrorless της σειράς Z. Συνδυάζοντας μια σειρά από χαρακτηριστικά της Z 9 σε ελαφρύ σώμα, η ολοκαίνουργια νέα Z 8 παρέχει στους δημιουργούς video και φωτογραφιών την κορυφαία ευελιξία να δίνουν πνοή στις ιδέες τους.


Με τον απίστευτο συνδυασμό κορυφαίων αποδόσεων στην κατηγορία της και compact κατασκευής, η Z 8 είναι μια εντυπωσιακή επόμενη κυκλοφορία μετά την Z 9 και πραγματική κληρονόμος της δημιουργικότητας της D850. Με βάρος μόλις 910 g (περίπου), το σώμα της Z 8 είναι κατά 30 % μικρότερο από την Z 9 και κατά 15 % μικρότερο από την D850. Είναι η τέλεια υβριδική φωτογραφική μηχανή για τους δημιουργούς που αναζητούν μια φωτογραφική μηχανή με ελαφρύτερο σώμα για τις λήψεις στο χέρι ή μια φωτογραφική μηχανή πλήρους κάδρου που ισορροπεί τέλεια σε κάθε διάταξη, συμπεριλαμβανομένων και των περισσότερων gimbal. 


Z8 24 120 4 tilt monitor H iFocus 

Με εντυπωσιακή ισχύ για τη δημιουργία video και φωτογραφιών, η Z 8 διαθέτει ανάλυση 45,7 megapixel για τις φωτογραφίες και εγγενή ανάλυση video 8,3K, ανοίγοντας άπειρες δυνατότητες. Με τον ίδιο αισθητήρα stacked-CMOS και τον επεξεργαστή EXPEED 7 της Z 9, αποδίδει κορυφαία ποιότητα εικόνας κατευθείαν από τη φωτογραφική μηχανή, χαρίζοντας στους δημιουργούς τη μέγιστη ευελιξία να προσαρμόζονται σε κάθε ροή εργασίας. Η εγγραφή του video μπορεί να γίνει σε διάφορες ταχύτητες καρέ και codec και συμπεριλαμβάνεται στη φωτογραφική μηχανή υποστήριξη 12 bit RAW για video ποιότητας έως 8,3K/60p ή 4,1K/120p. Οι δημιουργοί που ασχολούνται με τη λήψη φωτογραφιών έχουν στη διάθεσή τους διάφορα μεγέθη αρχείου και ταχύτητες ριπής, που φτάνει έως και την εντυπωσιακή ταχύτητα 120 fps. Για όσους δημιουργούν περιεχόμενο HDR, η φωτογραφική μηχανή καταγράφει φωτογραφίες HEIF 10 bit καθώς και video HLG 10 bit.


Z8 24 120 4 tilt monitor V iFocus

Το μικρότερο και ελαφρύτερο σώμα της φωτογραφικής μηχανής δεν θυσιάζει την αξιοπιστία της: η Z 8 διαθέτει στεγανοποίηση επαγγελματικού επιπέδου για προστασία από τα καιρικά φαινόμενα και την ίδια αντοχή στο ψύχος με τα κορυφαία μοντέλα D6 και Z 9 της Nikon, για να εξασφαλίζει αξιόπιστη απόδοση σε χαμηλές θερμοκρασίες. Η Z 8 αποτελεί επίσης την πρώτη φωτογραφική μηχανή mirrorless της Nikon που περιλαμβάνει δύο θύρες USB-C, παρέχοντας τη δυνατότητα γρήγορης μεταφοράς αρχείων ενώ φορτίζει η φωτογραφική μηχανή. Πέρα από τη φωτογραφική μηχανή, υπάρχει ένας φακός NIKKOR Z για κάθε ιδέα, καθώς και συμβατά αξεσουάρ τρίτων κατασκευαστών από gimbal έως μικρόφωνα και πολλά άλλα. 

Z8 back iFocus


Ο Dirk Jasper, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe, αναφέρει: «Η Z 8 προσθέτει ένα εντελώς νέο επίπεδο ευελιξίας στη σειρά επαγγελματικών φωτογραφικών μηχανών μας. Οι ισχυρές και ευέλικτες δυνατότητες λήψης video και φωτογραφιών την αναδεικνύουν σε μια πραγματικά υβριδική φωτογραφική μηχανή για όλες τις περιστάσεις, ενώ το compact σώμα της ανταποκρίνεται στις ανάγκες μεγάλου εύρους χρηστών. Αυτή η φωτογραφική μηχανή αναλαμβάνει τόσο μεγάλο μέρος της δουλειάς, ώστε να ανταπεξέρχεστε εύκολα σε κάθε δημιουργική πρόκληση».

Σύνοψη βασικών λειτουργιών: Z 8

Video: εγγράφει video 8K ή 4K σε άριστη ποιότητα, διαθέτοντας παράλληλα μεγάλο αριθμό χαρακτηριστικών που εξοικονομούν χώρο και χρόνο. Οι χρήστες μπορούν να τραβήξουν πλάνα 12 bit RAW από τη φωτογραφική μηχανή και να εργαστούν με τα αρχεία N-RAW της Nikon που έχουν το μισό μέγεθος από τα αρχεία ProRes RAW HQ. Στη φωτογραφική μηχανή δημιουργούνται αρχεία proxy σε Full-HD κατά τις εσωτερικές λήψεις σε ποιότητα 8,3K N-RAW ή 4,1K ProRes RAW HQ.

Φωτογραφίες: αποτυπώνονται φωτογραφίες σε άριστη ποιότητα 45,7 MP με συναρπαστικό δυναμικό εύρος και υπάρχουν διαθέσιμες ευέλικτες ταχύτητες ριπής που φτάνουν μέχρι και την απίστευτη ταχύτητα των 120 fps με πλήρες AF/AE και χωρίς χρόνο διακοπής του σκοπεύτρου. Οι αποκλειστικές λειτουργίες πορτραίτου δίνουν στους χρήστες τη δυνατότητα να ρυθμίζουν με ακρίβεια την απόχρωση και τη φωτεινότητα ή να απαλύνουν την εμφάνιση των τόνων του δέρματος.

O αισθητήρας stacked-CMOS 45,7 πλήρους κάδρου: σχεδιασμένος από τη Nikon για να παρέχει εξαιρετικά υψηλή ανάλυση εικόνας. Επιτυγχάνει τη μεγαλύτερη ταχύτητα σάρωσης αισθητήρα παγκοσμίως, η οποία σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικό κλείστρο ουσιαστικά εξαλείφει το πρόβλημα του rolling shutter effect.1

EXPEED 7: η υπολογιστική δύναμη που παρέχει την απίστευτα γρήγορη λειτουργία εστίασης, την ομαλή λήψη video και τις υψηλές ταχύτητες ριπής της φωτογραφικής μηχανής. Χειρίζεται πολύπλοκους υπολογισμούς AF και AE με πρωτοφανή ταχύτητα και επεξεργάζεται ξεχωριστά δεδομένα διπλής ροής από τον αισθητήρα εικόνας. 

AF βαθιάς μάθησης: μεγάλη ακρίβεια καθώς εντοπίζει και παρακολουθεί ανθρώπους, σκύλους, γάτες, πουλιά, αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, ποδήλατα, τρένα και αεροπλάνα. Η ανίχνευση θέματος και το AF λειτουργούν έως   -9 EV, τόσο στις λήψεις video όσο και φωτογραφιών. Παραμένει η εστίαση στα μάτια ακόμη και εάν ένα θέμα κινείται γρήγορα και ανάποδα. Διατηρείται ευκρινής εστίαση στα πρόσωπα ακόμη και σε σκηνές με δυνατό κόντρα φως.

Σκόπευτρο Ζωντανής Προβολής και ανακλινόμενη οθόνη: ομαλή εικόνα από το σκόπευτρο χωρίς διακοπές χάρη στην τεχνολογία διπλής ροής. Φωτεινή ανακλινόμενη οθόνη 4 αξόνων. 

HDR ready: πραγματοποιεί λήψεις HEIF 10 bit και video HLG 10 bit. Το περιεχόμενο μπορεί να προβληθεί άμεσα σε οθόνες HDR, χωρίς να απαιτείται επεξεργασία.

Δύο θύρες USB-C και διπλή υποδοχή κάρτας: ξεχωριστοί ακροδέκτες τροφοδοσίας USB και επικοινωνίας για τη δυνατότητα γρήγορης μεταφοράς αρχείων ταυτόχρονα με τη φόρτιση. Διπλή υποδοχή κάρτας για ευελιξία λήψης και αποθήκευσης.

Χειρισμός: βαθιά, άνετη λαβή. Ξεχωριστά περιβάλλοντα στην οθόνη για τα video και τις φωτογραφίες. Τα μενού περιστρέφονται όταν γίνονται λήψεις σε κατακόρυφο προσανατολισμό.

Ελαφριά και ανθεκτική: με βάρος μόλις 910 g (περίπου) και υψηλής απόδοσης στεγανοποίηση για προστασία από τη σκόνη, τη βρομιά και την υγρασία.2 Η ίδια αντοχή στο ψύχος με αυτή των κορυφαίων μοντέλων D6 και Z 9 της Nikon, ώστε να απολαμβάνετε αξιοπιστία κατά τις λήψεις σας σε θερμοκρασίες που φτάνουν ακόμη και τους -10 °C. 

Προαιρετική κατακόρυφη λαβή μπαταριών: Το νέο πολλαπλό τροφοδοτικό μπαταρίας MB-Ν12 μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λαβή για κατακόρυφες λήψεις ή ως αντίβαρο για τους τηλεφακούς καθώς και να εξασφαλίζει τροφοδοσία όταν γίνονται παρατεταμένες λήψεις.

FOOTNOTES

1 Μεταξύ των φωτογραφικών μηχανών mirrorless που περιλαμβάνουν αισθητήρα εικόνας 30 megapixel ή μεγαλύτερο και έχουν κυκλοφορήσει έως και τον Μάιο του 2023, με βάση έρευνες της Nikon.

2 Δεν παρέχεται εγγύηση ότι η φωτογραφική μηχανή θα παραμένει ανθεκτική στη σκόνη και στα σταγονίδια σε όλες τις περιστάσεις και υπό όλες τις συνθήκες.

Πληροφορίες για τη Nikon

Η Nikon είναι ένας παγκοσμίως κορυφαίος πάροχος προϊόντων και υπηρεσιών απεικόνισης. Η καινοτόμος οπτική τεχνολογία της, τόσο σε καταναλωτικές όσο και επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές, φακούς, αξεσουάρ συστήματος και sports optics και ψυχαγωγικά οπτικά συστήματα, βασίζεται σε περισσότερα από 100 χρόνια εμπειρίας. Η επωνυμία έχει λάβει διεθνή αναγνώριση για τον καθορισμό νέων προτύπων στη σχεδίαση και την απόδοση, με τις επαναστατικές φωτογραφικές μηχανές mirrorless σειράς Z και τους φακούς NIKKOR Z της Nikon, που εκπροσωπούν μια νέα διάσταση οπτικής απόδοσης.
Η Nikon έχει δεσμευθεί στην ηγετική θέση της στην απεικονιστική κουλτούρα και παρέχει σε ορισμένους από τους κορυφαίους οπτικούς καλλιτέχνες στον κόσμο τα μέσα για να αξιοποιήσουν το δημιουργικό δυναμικό τους με εξιστορήσεις που βασίζονται στην εικόνα. Ο βραβευμένος φωτογραφικός εξοπλισμός που παρέχουμε, δίνει σε φωτογράφους και δημιουργούς video τη δυνατότητα να πραγματοποιούν το δημιουργικό τους όραμα στο μέγιστο βαθμό. Τα βραβευμένα ψυχαγωγικά οπτικά συστήματα και συστήματα sports optics της Nikon φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά σε εσάς με δραστηριότητες που κυμαίνονται από την παρατήρηση πουλιών έως το θέατρο, το γκολφ και τα ταξίδια.

Ως αξιόπιστος συνεργάτης με όραμα, η Nikon ενώνει τους δημιουργούς περιεχομένου κάθε επιπέδου χάρη στην ενεργή κοινότητά της, την απαράμιλλη τεχνική εξειδίκευση και την πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς πόρους, μέσω πρωτοβουλιών όπως το Nikon School.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβευμένα προϊόντα της Nikon, επισκεφθείτε την τοποθεσία www.europe-nikon.com.

Ακολουθήστε μας στο Facebook: https://www.facebook.com/NikonGR και στο Instagram: @nikongreece 

Πρόσφατα Άρθρα

Book Reviews (26 Μάι 2023)

Έναν διάλογο φωτογραφίας και κειμενικού σχολιασμού συνιστά το νέο συνεργατικό τρόπον τινά βιβλίο του φωτογράφου Βασίλη Κολτούκη και του θεατρικού συγγραφέα, ποιητή και διηγηματογράφου Γιώργου...

Exodus (26 Μάι 2023)

Μία έκθεση φωτογραφίας εγκαινιάζεται στις 9 Ιουνίου από τον Βασίλη Κωνσταντίνου στη γκαλερί Μελάνυθρος με θέμα τον Έρωτα και τον Θάνατο. Στο βιβλίο του «Πέρα από την αρχή της...

News (25 Μάι 2023)

Ίσως η πιο έντονη ανησυχία των περισσότερων φωτογράφων σήμερα έχει να κάνει με το «πώς» θα αναπτύξουν την προσωπική τους φωνή στη φωτογραφία. Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις. Με τη...

Exodus (25 Μάι 2023)

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο : "Τα πρόσωπα του πολέμου μέσα από το αρχείο του Lidio Cipriani Κρήτη 1942" με ομιλητή τον ιστορικό -...

Agora (24 Μάι 2023)

Επωφεληθείτε από το “SUMMER CASHBACK” της ΝΙΚΟΝ με άμεση επιστροφή χρημάτων έως €900 ,για αγορά συγκεκριμένων μηχανών Mirrorless & D-SLR, φακών της σειράς Ζ & F-Mount, καθώς και...

Exodus (23 Μάι 2023)

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας διοργανώνει κάθε χρόνο από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο ένα εισαγωγικό σεμινάριο καλλιτεχνικής Φωτογραφίας που απευθύνεται σε νέους φωτογράφους, με λίγη ή καθόλου...

Exodus (23 Μάι 2023)

 Στην Πετρούπολη, την ετήσια έκθεσή του θα πραγματοποιήσει το Τμήμα Φωτογραφίας του Δήμου, από τις 26 έως τις 31 Μαΐου, παρουσιάζοντας την αξιόλογη δουλειά των μαθητών του. Οι μαθητές του...

Exodus (23 Μάι 2023)

Την πρώτη της ατομική έκθεση με τίτλο «Do you love the color of the sky?» παρουσιάζει από την Παρασκευή 26 Μαΐου η Ζαρέμα Χαλίλοβα στο Κέντρο...

Book Reviews (23 Μάι 2023)

Η μοναδική στην χώρα, καταλογογράφηση που δημοσιεύεται εδώ, ελληνικών αλλά και ξενόγλωσσων εντύπων φωτογραφίας (εγκυκλοπαιδικά, εγχειρίδια, λευκώματα, δοκίμια, λογοτεχνικά κείμενα, κατάλογοι,...

Exodus (23 Μάι 2023)

Η Αγιορειτική Εστία σε συνεργασία με το τμήμα Τέχνης και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Princeton, παρουσιάζουν από κοινού και για πρώτη φορά στην Ελλάδα την έκθεση με ιστορικές φωτογραφίες από την...

News (22 Μάι 2023)

Tο νέο workshop θα πραγματοποιηθεί στον Εθνικό δρυμό Οίτης απο 16 έως 18 Ιουνίου 2022 σε συνεργασία με το Κακογιάννειο Αστεροσκοπείο Ύπατης. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα έχουμε την ευκαιρία...

Exodus (22 Μάι 2023)

Το βιώνουμε έντονα στην εποχή μας: Η τέχνη έχοντας χάσει τη μεταφυσική της άλω γίνεται ή εξυπνακίστικη, ή μελαγχολικά διακοσμητική. Αφού δεν μπορεί να μιλήσει για τον κόσμο, να αναλάβει την ευθύνη...