Σήμερα η Nikon ανακοίνωσε μια νέα φωτογραφική μηχανή πλήρους κάδρου εισαγωγικής κατηγορίας στην οικογένεια των Nikon Z. Ανθεκτική, ελαφριά και εύκολη στον χειρισμό, η Nikon Z 5 είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για όποιους αποφασίζουν να προχωρήσουν στις φωτογραφίσεις mirrorless πλήρους κάδρου. Παράλληλα με τη φωτογραφική μηχανή, κυκλοφορεί ο φορητός NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3: ο φακός με το μικρότερο μήκος και βάρος από όλους τους mirrorless φακούς zoom πλήρους κάδρου που κυκλοφορούν.¹ Είναι ο τέλειος σύντροφος της Nikon Z 5 και μια εξαιρετική επιλογή για κάθε δημιουργό με Nikon Z που αναζητά έναν πραγματικά φορητό φακό zoom πλήρους κάδρου.

Με τιμή χαμηλότερη από τις Nikon Z 7 και Z 6, η Nikon Z 5 είναι σχεδιασμένη για όσους θέλουν να αρχίσουν να εξερευνούν την ομορφιά των φωτογραφίσεων πλήρους κάδρου. Είτε τραβούν φωτογραφίες, είτε video 4K, οι χρήστες απολαμβάνουν εικόνες με εντυπωσιακά νέα επίπεδα λεπτομέρειας, βάθους και χρωμάτων. Οι ευκρινείς εικόνες με συναρπαστικό δυναμικό εύρος είναι πλέον δυνατό να αποτυπωθούν ακόμη και στις υψηλές τιμές ISO, χάρη στον αισθητήρα CMOS πλήρους κάδρου 24,3 MP που αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες συλλογής φωτός της εξαιρετικά ευρείας μοντούρας Z. Το σύστημα συνδυασμένης AF 273 σημείων της Nikon εξασφαλίζει ευκρινή εστίαση στο σύνολο του κάδρου, ενώ το ηλεκτρονικό σκόπευτρο που χρησιμοποιείται και στις διάσημες Z 6 και Z 7, εξασφαλίζει απόλυτα ευκρινή εικόνα. Η διπλή υποδοχή κάρτας παρέχει ευέλικτη αποθήκευση, ενώ ο χειρισμός είναι πολύ εύκολος χάρη στα καταξιωμένα εργονομικά χαρακτηριστικά των Nikon Z, όπως τη βαθιά λαβή της φωτογραφικής μηχανής. Η φωτογραφική μηχανή μπορεί επίσης να τροφοδοτηθεί μέσω USB². Είναι ιδανικό για να τραβάτε μακροχρόνιες ακολουθίες time-lapse από το παράθυρο του σαλονιού σας.

Από ευρυγώνιους φακούς σταθερής εστιακής απόστασης έως τηλεφακούς zoom, η Nikon Z 5 είναι συμβατή με όλους τους φωτεινούς και compact φακούς NIKKOR Z πλήρους κάδρου. Παράλληλα, ο εξαιρετικά φορητός φακός NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 περιλαμβάνεται στο βασικό κιτ φωτογραφικής μηχανής και φακού. Μικρός και ευκρινής, αυτός ο ευέλικτος νέος τυπικός φακός zoom καλύπτει ορισμένες από τις πιο εμβληματικές εστιακές αποστάσεις και χαρίζει κορυφαία απόδοση τόσο στις φωτογραφίες όσο και στα video. Η Nikon Z 5 είναι επίσης πλήρως συμβατή με τον προσαρμογέα μοντούρας FTZ με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν φακοί NIKKOR μοντούρας F χωρίς απώλειες στην ποιότητα εικόνας.

Ο Jordi Brinkman, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe, δήλωσε: «Η Nikon Z 5 και ο φακός NIKKOR Z 24-50 mm αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για να ανακαλύψετε όσα έχει να προσφέρει η φωτογράφιση πλήρους κάδρου με Nikon Z. Από πλουσιότερα χρώματα έως μεγαλύτερο βάθος πεδίου, εξασφαλίζετε εντυπωσιακή ποιότητα Nikon Z σε ένα μοναδικά φορητό πακέτο. Είναι ο τέλειος τρόπος για να εξασκήσετε τη δημιουργικότητά σας αποτυπώνοντας τις εικόνες πλήρους κάδρου που πάντα ονειρευόσασταν».

Η Nikon θα συνεχίσει να επεκτείνει τη σειρά των φακών NIKKOR Z με μια γκάμα φακών υψηλής ποιότητας που ενισχύουν τη δημιουργικότητα των φωτογράφων. Ο NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S πρόκειται να ανακοινωθεί αργότερα φέτος. 

Διευρύνετε τη δημιουργικότητά σας. Nikon Z 5.

Εκπληκτική ποιότητα εικόνας Nikon Z: εξαιρετικά ευρεία μοντούρα Nikon Z, ισχυρός επεξεργαστής EXPEED 6 και αισθητήρας CMOS πλήρους κάδρου 24,3 MP με εύρος ISO 100-51200.
Μικρό κιτ, μεγάλη διαφορά: ο εξαιρετικά φορητός NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 περιλαμβάνεται στο βασικό κιτ φωτογραφικής μηχανής Z 5 και φακού.
Συνδυασμένη AF 273 σημείων: παρέχει γρήγορη και ομαλή κάλυψη αυτόματης εστίασης σε ολόκληρο το κάδρο με μεγάλη ακρίβεια. Η λειτουργία AF ανίχνευσης ματιών κλειδώνει στα μάτια για τέλεια πορτραίτα ανθρώπων. Η λειτουργία AF ανίχνευσης ζώου κάνει το ίδιο για γάτες και σκύλους.
Απόσβεση κραδασμών 5 αξόνων: οι φωτογραφίες παραμένουν ευκρινείς και τα video είναι σταθερά.
Εξαιρετικής ευκρίνειας ηλεκτρονικό σκόπευτρο 3690k-dot: αυτό το υψηλής ανάλυσης ηλεκτρονικό σκόπευτρο (EVF) δεν αφήνει τίποτα εκτός κάδρου. Οι βασικές ρυθμίσεις όπως η έκθεση, το ISO και η ισορροπία λευκού εφαρμόζονται σε πραγματικό χρόνο.
Εργονομία Nikon Z: η βαθιά λαβή της είναι σταθερή και ασφαλής και τα βασικά χειριστήριά της είναι τέλεια τοποθετημένα.
Ανθεκτική αλλά ελαφριά: το σώμα από κράμα μαγνησίου διαθέτει στεγανοποίηση για προστασία από τη σκόνη και την υγρασία.
Διπλή υποδοχή κάρτας, τροφοδοσία μέσω USB: συμβατή με τις γρήγορες κάρτες UHS-II SD. Η φωτογραφική μηχανή μπορεί να φορτίσει (απενεργοποιημένη) ή να τροφοδοτηθεί μέσω USB².
Ανακλινόμενη οθόνη αφής: αγγίξτε για να εστιάσετε και να φωτογραφίσετε και πατήστε δυο φορές για να δείτε προβολή 100% της περιοχής εικόνας.
Καθαρά video 4K: Οι φακοί NIKKOR Z πλήρους κάδρου εξασφαλίζουν όμορφο βάθος πεδίου. Δημιουργήστε με την ενσωματωμένη λειτουργία στη φωτογραφική μηχανή, video time lapse που συναρπάζουν, και αποτυπώστε φωτογραφίες ενώ τραβάτε video.
Ενσωματωμένο Wi-Fi® και Bluetooth®. Η εφαρμογή SnapBridge της Nikon διευκολύνει τη μεταφορά φωτογραφιών και video και δίνει επίσης τη δυνατότητα να μετατρέψετε μια έξυπνη συσκευή σε απομακρυσμένη οθόνη και χειριστήριο.

Κινηθείτε με τόλμη. Κινηθείτε ελεύθερα. NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3.

Υπέρ-φορητός φακός zoom πλήρους κάδρου: καλύπτει το ευέλικτο εύρος 24-50 mm από ευρεία γωνία έως εύρος τυπικής εστιακής απόστασης και σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε φίλτρα 52 mm.
Συμπτυσσόμενη σχεδίαση: απλώς επεκτείνετε ή συμπτύξτε τον φακό περιστρέφοντας τον δακτύλιο zoom.
Ποιότητα εικόνας Nikon Z: οι εικόνες είναι όμορφα ευκρινείς και φωτισμένες ομοιόμορφα σε ολόκληρο το κάδρο.
Πλούσιο χρώμα: το γυάλινο στοιχείο ED ασφαιρικού φακού και τα στοιχεία ασφαιρικού φακού ελαχιστοποιούν την παραμόρφωση στο σύνολο του εύρους zoom.
Σταθερή ελάχιστη απόσταση εστίασης: μόλις 0,35 m στο σύνολο του εύρους zoom.
Ιδανική για video: η εστίαση είναι αθόρυβη και ελαχιστοποιείται η αλλαγή γωνίας θέασης κατά την αλλαγή εστίασης, εξασφαλίζοντας αποτελέσματα επαγγελματικής ποιότητας.
Προσαρμόσιμος δακτύλιος ελέγχου: μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο διαφράγματος, την αντιστάθμιση έκθεσης ή τη ρύθμιση ISO.

1 Το μικρότερο μήκος και το ελαφρύτερο βάρος μεταξύ των τυπικών φακών zoom για τις φωτογραφικές μηχανές mirrorless πλήρους κάδρου με σύστημα εναλλάξιμων φακών που έχουν κυκλοφορήσει έως και τις 21 Ιουλίου 2020.
2 Απαιτείται καλώδιο USB Type-C σε type-C.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της Nikon, επισκεφθείτε την τοποθεσία: www.nikon.gr

 

 

TC2.0 angle1 nikon iFocus

TC1.4 angle1 Nikon iFocus

ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ. ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΛΕΜΕΤΑΤΡΟΠΕΙΣ NIKON Z ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΝΕΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΝΙΚΟΝ Ζ.

Σήμερα η Nikon παρουσίασε δύο τηλεμετατροπείς Nikon Z που επεκτείνουν το εύρος των συμβατών φακών NIKKOR Z. Ο τηλεμετατροπέας Z TELECONVERTER TC-1.4x επεκτείνει το εύρος κατά 40 %, ενώ ο τηλεμετατροπέας Z TELECONVERTER TC-2.0x διπλασιάζει το διαθέσιμο εύρος. Ο πρώτος συμβατός φακός με αυτούς τους τηλεμετατροπείς είναι ο NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S. Καθώς αυξάνονται τα προϊόντα της σειράς φακών NIKKOR Z, θα υπάρχουν περισσότεροι φακοί που θα είναι συμβατοί με τους τηλεμετατροπείς Z.

Η προηγμένη οπτική σχεδίαση της Nikon εξασφαλίζει ευκρινείς εικόνες υψηλής ανάλυσης κατά τη χρήση οποιουδήποτε από τους δύο τηλεμετατροπείς και η ελάχιστη απόσταση εστίασης του φακού δεν επηρεάζεται. Επιπλέον, η εξαιρετική λειτουργία αυτόματης εστίασης και η ιδιαίτερα αποτελεσματική απόσβεση κραδασμών του συστήματος Nikon Z, εξασφαλίζουν την ακρίβεια και ταχύτητα που περιμένουν πλέον οι χρήστες Nikon Z. Παρέχεται η δυνατότητα μετατροπής ενός τηλεφακού zoom σε υπερτηλεφακό ή επέκτασης του εύρους ενός φακού σταθερής εστιακής απόστασης. Όλα χωρίς να επηρεάζεται η απόδοση της εικόνας.

Οι δυο νέοι τηλεμετατροπείς Z αποδίδουν εξαιρετικά ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες. Με στεγανοποίηση για προστασία από σκόνη και υγρασία, διαθέτουν επίσης την επίστρωση φθορίου της Nikon, η οποία απωθεί ενεργά τη σκόνη και τη βρομιά. Με κατασκευή από ανθεκτικό, ανάγλυφο ανοδιωμένο αλουμίνιο, η σχεδίαση των νέων τηλεμετατροπέων ταιριάζει με τις φωτογραφικές μηχανές Nikon Z και τους φακούς NIKKOR Z. 

Η Ines Bernardes, διευθύντρια προϊόντων στη Nikon Europe, σχολίασε: «Οι νέοι τηλεμετατροπείς της Nikon παρέχουν μια νέα διάσταση ευελιξίας στο φωτογραφικό σύστημα mirrorless Nikon Z. Καθώς επεκτείνεται η σειρά των φακών NIKKOR Z, αυξάνονται αντίστοιχα και οι επιλογές σας για τη χρήση των τηλεμετατροπέων Z. Είτε φωτογραφίζετε στιγμές δράσης, άγρια ζώα ή τη φύση, μπορείτε να πλησιάσετε ακόμη περισσότερο για να αποτυπώσετε τις λεπτομέρειες χωρίς να αλλάξετε φακούς». 

Σύνοψη βασικών λειτουργιών

Τηλεμετατροπέας Z TELECONVERTER TC-1.4x. Επεκτείνει το εύρος εστιακής απόστασης των συμβατών φακών NIKKOR Z κατά 40%.
Τηλεμετατροπέας Z TELECONVERTER TC-2.0x. Επεκτείνει το εύρος εστιακής απόστασης των συμβατών φακών NIKKOR Z κατά 100%.
Κορυφαία ποιότητα εικόνας Nikon Z. Η προηγμένη οπτική φόρμουλα της Nikon εξασφαλίζει ευκρινείς εικόνες υψηλής ανάλυσης με απώλεια φωτός μόνο ενός ή δύο στοπ, ανάλογα με τον τηλεμετατροπέα που χρησιμοποιείται.
Ευκρίνεια και ταχύτητα. Κορυφαία αυτόματη εστίαση. Απόλυτα σταθερή απόσβεση κραδασμών. Οι χρήστες εξασφαλίζουν την ευκρίνεια και την ταχύτητα που έχουν συνηθίσει από τη Nikon Z.
Ανθεκτική κατασκευή. Οι τηλεμετατροπείς Z είναι στεγανοποιημένοι για προστασία από τη σκόνη και την υγρασία. Η επίστρωση φθορίου της Nikon απωθεί ενεργά τη σκόνη και τη βρομιά χωρίς κανένα συμβιβασμό στην ποιότητα εικόνας.
Αυθεντικά Nikon. Με κατασκευή από ανθεκτικό, ανάγλυφο ανοδιωμένο αλουμίνιο, η σχεδίαση των νέων τηλεμετατροπέων ταιριάζει με τις φωτογραφικές μηχανές Nikon Z και τους φακούς NIKKOR Z. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της Nikon, επισκεφθείτε την τοποθεσία: www.nikon.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook: https://www.facebook.com/NikonGR και στο Instagram: @nikongreece 

Πρόσφατα Άρθρα

News (28 Μαρ 2024)

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε νέους φωτογράφους και καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν το φωτογραφικό μέσο να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα Νέοι Έλληνες...

News (27 Μαρ 2024)

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας και η @L.LOVES ART BOOKS παρουσιάζουν το Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρα 19:30 στο Χαλήλ Μπέη Τζαμί στην Καβάλα την φωτογραφική εργασία του Αλέξανδρου Ζαφειρίδη με τίτλο So...

News (20 Μαρ 2024)

Ο IANOS, για έβδομη συνεχή χρονιά, διοργανώνει Διαγωνισμό Διηγήματος και Φωτογραφίας με θέμα, αυτή τη φορά, το «Παρά θίν’ αλός». Η ομηρική έκφραση παρά θίν’ αλός(Ιλιάδα, Α’, 326), σημαίνει στην...

News (20 Μαρ 2024)

Η Nikon, σε συνεργασία με τα The Comedy Wildlife Awards, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο παγκοσμίου φήμης διαγωνισμός είναι πλέον ανοικτός για τις συμμετοχές του 2024. Τα The...

News (20 Μαρ 2024)

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του έργου τριών φωτογράφων του Φωτογραφικού Κύκλου στα πλαίσια των καθιερωμένων "Συναντήσεων της Πέμπτης" του σωματείου.Η...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (20 Μαρ 2024)

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας με θέμα "Ο Τόπος Μου" η οποία συνδιοργανώνεται από τρεις φωτογραφικές ομάδες: την "F22" της Πτολεμαΐδας (σε επιμέλεια του Σάκη Δαζάνη), την "Αντίθεση" της Βέροιας και την...

News (19 Μαρ 2024)

Στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων συναντήσεων, η Φωτογραφική Ομάδα fplus, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων, φιλοξενεί την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024, και ώρα 19:30, στο Μύλο του...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (15 Μαρ 2024)

Η Γκαλερί INTERZONE στην πόλη της Ρώμης φιλοξενεί την από κοινού έκθεση των Δάφνη Κοτσιάνη και Ηλία Γεωργιάδη με τίτλο "Density". Οι δύο Έλληνες εικαστικοί φωτογράφοι ως δίδυμο παρουσιάζουν τα έργα...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (15 Μαρ 2024)

Η Fujifilm Hellas με υπερηφάνεια παρουσιάζει μέρος του φωτογραφικού έργου της ελληνικής κοινότητας των Official Fujifilm X-Photographers, που εγκαινιάζεται στο foyer του 2ου ορόφου και...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (04 Μαρ 2024)

Το Photometria Photography Center έχει τη χαρά να σας παρουσιάσει τη 2η του έκθεση με δημόσιο κάλεσμα σε δημιουργούς! Η εκθεση "Εκείνη" αποτελεί μία αναδρομή στην αρχέγονη και σύγχρονη...

Cinema (27 Φεβ 2024)

 Η Ελληνοαμερικανική Ένωση συνεχίζει τη νέα κινηματογραφική της δράση “HAU Movie Club” και με αφορμή τον Μήνα Αφροαμερικανικής Παράδοσης προβάλλει την οσκαρική κλασική αμερικανική...

Εκθέσεις Φωτογραφίας (26 Φεβ 2024)

Ετοιμαστείτε για ένα φωτεινό ταξίδι στον κόσμο της φωτογραφίας! Η Photoglobe, η σχολή φωτογραφίας που αναδεικνύει τα ταλέντα της Θεσσαλονίκης, σας προσκαλεί σε μια έκθεση φωτογραφίας με τίτλο...