Γεωργία  Χαντζή

-Η δική μου ματιά στον χώρο και τον χρόνο.

Πότε;

Η διαδρομή μου στον χώρο της φωτογραφίας είναι πολύ μικρή. Διανύω μόλις τον 4ο χρόνο. Προηγήθηκε η ενασχόλησή μου με μια άλλη μορφή Τέχνης, τη ζωγραφική. Λόγω όμως οικογενειακών υποχρεώσεων κι έχοντας την ανάγκη να εκφραστώ, αποφάσισα το 2013 να παρακολουθήσω μαθήματα καλλιτεχνικής φωτογραφίας σ’ ένα από τα τμήματα του Καλλιτεχνείου των Αχαρνών. Είχα την τύχη να έχω δασκάλα μου την Ιωάννα Γεωργόπουλου και να συναντήσω μια καταπληκτική ομάδα φωτογραφίας. Το 2016 αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την 443 photographica με επιμελήτρια την Ιωάννα και να φιλοξενηθούμε στον χώρο της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών, υπερασπίζοντας πάντα την καλλιτεχνική φωτογραφία.

 

Πού;

Η ανθρώπινη παρουσία είναι κυρίαρχο στοιχείο στις φωτογραφίες μου. Μπορούν όμως να με εμπνεύσουν τα πάντα. Η συναισθηματική μου κατάσταση είναι συνήθως αυτή που με κατευθύνει.

Tι;

Η φωτογραφία είναι για μένα δημιουργία, έκφραση συναισθημάτων και απεικόνιση του πώς αντιλαμβάνομαι τον κόσμο γύρω μου. Η δική μου ματιά στον χώρο και τον χρόνο.

Γιατί;

Εξαιτίας των υποχρεώσεών μου φωτογραφίζω στο σπίτι, σε σπίτια φίλων, στη γειτονιά και σε περιπάτους παρέα με τα παιδιά μου.

Πώς;

Επεξεργάζομαι ελάχιστα τις φωτογραφίες μου στο photoshop. Αν και η διαδικασία της επεξεργασίας είναι ενδιαφέρουσα και εξίσου σημαντική με «το πάτημα του κουμπιού» της μηχανής. 

 

Ποιος;

Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος φωτογράφος που να με έχει επηρεάσει (τουλάχιστον δεν το έχω αντιληφθεί). Το φωτογραφικό όμως έργο του Roy DeCarava, ο οποίος φωτογράφιζε στη γειτονιά του, ήταν αυτό που με έπεισε ότι ο περιορισμός του χώρου δεν μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο για τη δημιουργική έκφραση ενός φωτογράφου.     

 

Γεωργία  Χαντζή