Η Τέχνη μου κι εγώ

Η Φωτογραφία σαν μέσο Δημιουργικής Αυτογνωσίας

«Η Τέχνη μου κι εγώ»

Η Φωτογραφία σαν μέσο Δημιουργικής Αυτογνωσίας

  •  Γιατί φωτογραφίζω;
  •  Τι μου αρέσει να φωτογραφίζω;
  •  Δείχνω προτίμηση σε συγκεκριμένα θέματα;
  •  Τι λένε οι φωτογραφίες μου για μένα;
  • Γιατί θέλω να τις δείχνω στους άλλους;

 

Η φωτογραφία, έντονα συγχρωτισμένη καθώς είναι με την καθημερινή μας πραγματικότητα, μπορεί να γίνει ένα μέσο που θα μας μυήσει όχι μόνον στα μυστικά της τέχνης αλλά και σε κείνα της ζωής.

Η φωτογραφική διαδικασία και πράξη (λήψη, επιλογή, αξιολόγηση εικόνων) μπορεί να γίνει και μέσο «θεραπείας» καθώς συμβάλλει στην καλλιέργεια της συναισθηματικής και πνευματικής νοημοσύνης μας (ενσυναίσθηση, διαίσθηση,..) και στην ανάπτυξη μιας αίσθησης συνειδητότητας. 

Η παρατήρηση, η εστίαση στο εδώ και τώρα, η υπέρβαση του βλέμματος της συνήθειας, η γεφύρωση αντιθέσεων και αντιφάσεων, η εξοικείωση με το ξένο και το διαφορετικό, η εξερεύνηση της Σκιάς μας, η καλλιέργεια της εσωτερικής ζωής είναι μερικά μόνον από όσα μπορεί να μας «διδάξει» η φωτογραφία. 

Στόχος του σεμιναρίου είναι να προσεγγίσουμε την καλλιτεχνική διαδικασία, όχι με ορθολογικά ή επιστημονικά κριτήρια, αλλά αφήνοντας το φωτογραφικό μας βλέμμα να περιηγηθεί στον έξω κόσμο και να αφυπνίσει πράγματα από τον εσωτερικό μας κόσμο, οδηγώντας μας έτσι, μέσα από τη δημιουργική αυτογνωσία, στη συνάντηση με τον εαυτό και το προσωπικό μας έργο.

 

Εισηγήτριες : Αγγελική Καστρινέλλη Φωτογράφος, Art Therapist

Email : aggeliki_kastrinelli@yahoo.com

Mob. 6979419494

Ελένη Παρίδη

Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης

 Email : elparidi@gmail.com

Mob. 6955489161

 

Λίγα Λόγια για την Αγγελική

Η Αγγελική Καστρινέλλη γεννήθηκε στην Απείρανθο της Νάξου. Σπούδασε στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών και εργάστηκε για χρόνια σαν εκπαιδεύτρια σε θέματα Κηποτεχνίας και Αρχιτεκτονικής τοπίου.

Στη συνέχεια σπούδασε σκηνοθεσία στην κινηματογραφική σχολή Χατζίκου και φωτογραφία στον ΑΚΤΟ. Συνέχισε την σπουδή στη φωτογραφία στο Φωτογραφικό Κύκλο με δάσκαλο τον Πλάτωνα Ριβέλλη. 

Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Εικαστική Θεραπεία (Art Therapy).

Έχει κάνει μέχρι τώρα δέκα ατομικές εκθέσεις στα Χανιά, στη Θεσσαλονίκη, στη Σύρο και στην Αθήνα και έχει εκδώσει δύο βιβλία στα οποία συνδυάζει τη φωτογραφία με το λόγο («4 εποχές και μία Πέμπτη», «Μια βόλτα μόνον»).

Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες από το χώρο της μουσικής, του θεάτρου και του σύγχρονου χορού (δι)ερευνώντας τις δυνατότητες σύμπραξης της φωτογραφίας με τις άλλες τέχνες.

Έχει επίσης δημοσιευτεί δουλειά της σε φωτογραφικά, λογοτεχνικά και μουσικά περιοδικά.

Ζει στην Αθήνα.