ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

32 λάτρεις της φωτογραφίας, συναντήθηκαν και έπαιξαν μαζί ένα παιχνίδι φωτογραφικό.

32 λάτρεις της φωτογραφίας, συναντήθηκαν και έπαιξαν μαζί ένα παιχνίδι φωτογραφικό όπως το επινόησε ο Αχιλλέας Νάσιος.

Το σχέδιο είναι τόσο απλό, όσο ένας χορός, τον οποίο έχει κανείς να τον χορέψει για να τον μάθει. Εμβαθύνοντας στην απλότητα της φωτογραφικής διαδικασίας λοιπόν, η οποία είναι συνειφασμένη με εκρηκτικούς περιορισμούς, άρχισαν ν’ αποκαλύπτονται ένας ένας οι κανόνες του παιχνιδιού.

Ο χώρος, εσωτερικός. Ένας άνθρωπος μέσα του πρόκειται να φωτογραφηθεί. Καθένας συμμετέχων, έχει να πάρει τη θέση  του φωτογραφιζόμενου με τη σειρά του. Ο φωτογράφος δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει κάτι από τον φωτογραφιζόμενο. Ο χρόνος περιορισμένος στο ένα λεπτό. Το φως λιγοστό. Το ζητούμενο είναι ν’ ανακαλύψει κανείς αυτό που τον συγκινεί και να το προάγει, έτσι ώστε στο τέλος να παρουσιάσει το δικό του εύρημα, συντεταγμένο σαν μία πρόταση. 

Όπως μας είπε ο επιμελητής τής έκθεσης: - Tο έργο που τελικά φανερώνεται στο «ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ», επιθυμεί να γίνει αντιληπτό σαν έργο στο συνολό του. Για να το αντιληφθεί κανείς, έχει να λάβει υπ’ όψη του, ότι για να ολοκληρωθεί έτσι όπως φανερώνεται στην έκθεση, κάθε συμμετέχων έβαλε κι από μία ψηφίδα. Το πιό σημαντικό όμως είναι αυτό που φανερώθηκε σε όλους όσους συμμετείχαν. Η χαρά. Η χαρά που οφείλεται στην εγρήγορση της διαισθητικής αναζήτησης. Της αγωνίας της δράσης. Της αναγκαιότητας της έκφρασης του αγνώστου ...

Και προσθέτει: -Tελικά αυτό που γυρέψαμε μέσα στο ελάχιστο του χρόνου που μας δόθηκε, ηταν απλά λιγάκι φώς, για ν’αποδώσουμε όλα όσα βιώσαμε, σε μερικές εικόνες. Κινηθήκαμε μέσα στο άγνωστο των στιγμών, επιλέξαμε τρόπο και να ‘μαστε τώρα όλοι μαζί, έτοιμοι να δείξουμε, αλλά και οι ίδιοι να δούμε, τι μπορεί να φανερωθεί από μιά τέτοια συλλογική εργασία.

 

Το “ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ” δεν είναι απλά μια έκθεση φωτογραφίας. Είναι η αγκαλιά της ματιάς μας και σας περιμένει.

 

22-29 Σεπτέβρη στο Trii-Art Hub

(καθημερινά 17:30-22:00)

Δράκου 9, Κουκάκι

 

Επιμέλεια: Αχιλλέας Νάσιος

Συμμετέχοντες:

Αχιλλέας Νάσιος
Αγγελική Δρούγου
Αιμιλία Σωτηρίου
Αλέκα Ιακωβίδου
Βασίλης Κατσαγάνης
Βασιλική Σανδάλη
Γεωργία Πανάκια
Δανάη Σίμου
Έφη Γριμάνη
Θανάσης Καραντζάς
Θάνος Ανθόπουλος
Θέμης Γκούλιος
Καλλιόπη Κατσιδονιώτη
Κατερίνα Τσιρώνα
Κλεοπάτρα Κουρλαμπά
Κώστας Ευαγγέλου
Λάζαρος Βάσσος
Λήδα Μαχά
Μαρία Δημοπούλου
Μαρία Μπανούτα
Μαρία Ζέρη
Νίκος Κονιδάρης
Ντάνιελ Προφήτης
Ντίνος Ψύχος
Πάνος Διαμαντής
Παύλος Σατόγλου
Πηνελόπη Θωμαίδη
Τζίνα Μαραγκουδάκη
Χάρις Γιαννοπούλου
Χριστιάνα Γραβάνη
Χρυσαλένα Αντωνοπούλου
Άκης Χρήστου