2 Ӡ - ...

Απ τις 28 Ιουλου ως και τις 2 Αυγοστου, στον προαλιο χρο της Βιβλιοθκης Σμου αν εστε στο νησ της Σμου, μπορετε να απολασετε την ομαδικ κθεση φωτογραφας τς Φωτογραφικς Ομδας Σμου-ΦΩΤ.Ο.Σ.

 

Τα 2/3 του σματς μας, πως και τα 2/3 της επιφνειας της Γς, αποτελονται απ Νερ. Το Νερ συνδει, μεταφρει πληροφορες, μεταφρει ζω. Χωρς Νερ δεν υπρχει ζω. λοι οι μεγλοι πολιτισμο αναπτχθηκαν και νθισαν σε περιοχς που υπρχε Νερ. 

Απ την λλη, δο λλα κρια χαρακτηριστικ του Νερο εναι η ρευσττητα και η διαφορετικτητα: Η ικαντητ του να ρει γρω απ τα εμπδια, ακμα και να τα διαπερνει, συνεχζοντας απρσκοπτα  την πορεα του, εν παρλληλα μπορε να εκδηλνεται μσα απ ποικλα χρματα και μορφς: Χινι, βροχ, χαλζι, δροσοσταλδα, μπορε να εναι ρεμο και διαυγς θολ κι ανακατωμνο, χει την δυναττητα να καθρεφτζει κ.λ.π.

Κι ακριβς αυτ τα ποιοτικ χαρακτηριστικ εναι, που σε ψυχολογικ εππεδο, συνδουν το Νερ με τον κσμο των συναισθημτων και την ικαντητ μας να αισθανμαστε.

Με αφορμ λοιπν το υγρ στοιχεο και λα σα αυτ αντιπροσωπεει μσα μας και γρω μας, αυτ η κθεση, χει ως στχο, αφενς μεν να υπογραμμσει την αξα του στην καθημεριντητα και στην διατρηση της ζως, αφετρου να χαρτογραφσει την πολ προσωπικ και ιδιατερη σχση που χει ο καθνας μας μαζ του, μσα απ την διαφορετικτητα της ματις και την ρευσττητα της προσωπικς κφρασης. Ας μην ξεχνμε οτι λοι μας γεννηθκαμε σε μια χρα που περιβλλεται απ Νερ, γεγονς που επιδρ πνω μας ποικιλοτρπως ως λα, πσο μλλον σε εμς που γεννηθκαμε σε νησ, αυτ της Σμου. Και μιας και το Νερ συνδει και μεταφρει μηνματα και πληροφορες, ευχμαστε η κθεση αυτ, να αποτελσει  το ναυσμα για περισστερη σνδεση, επαφ, ενσυνασθηση, ρο κι επικοινωνα μεταξ μας. Καλ περιγηση! 

 

κεμενο: Σοφα Τσουμκη - μλος  ΦΩΤ.Ο.Σ. 

 

 

Συμμετχοντες:

Αγγελικ Σπρου, Αγγελνα Κανελλοπολου, γης Φερεντνος, Αλξανδρος Καρπαθου, Αμαρυλλς Αμοργιανο, νθη Παπαχριστοδολου, ννα Λεονταρδου, ννα Νεοφτου, Βαγγλης Λεοντδης, Γιργος Τζουραμνης, Γιννης Πατρνης, Γιργος Τσολακκης, Γιργος Χαραλαμπκης, Δημτρης Καρρς, Δημτρης Παυλς, Ειρνη Γερογλ, Ειρνη Καπλλου, Ελεννα Κωνσταντκη, Ελευθερα Καρδα, Ηλινα Τσακουμκη, Ηρ Παυλιδκη, Ιωννης Αποστλου, Ιωννης Δοζης,  Κωνσταντνος Κολοκοτρνης, Κστας Ββας, Μανουλα Χριστοδουλκη, Μανλης Θρβαλος, Μανλης Μττος, Μανλης Νεοφτιστος, Μαρα Κασσιτ, Μιχλης Σβαρνις, Νκος Αγγελς, Νκος Τσολος, Νκος Τσουμκης, Νκος Χουσς, Παναγιτης Μαχαρας, Σρα Λυμπρη, Σοφα Τσουμκη, Σταματα Καρδα, Στλιος Δεμερτζς, Τσος Σαραντδης, Χρστος Βασιλεις, Xρυσστομος Γαλαθρς.

 

 

Ευχαριστομε για την υποστριξ τους:

Δημσια Κεντρικ Βιβλιοθκη Σμου

Δμο Σμου

νωση Οινοπ/κν Συνεταιρισμν Σμου (Ε.Ο.Σ.Σ)

Escape Music Club

MyHouse all day bar

Solid espresso bar

Τλειον Plus

Pasta Cinque

2 the Little store

Press & snack κντρο τπου

Konstantaki Jewellery

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΑΜΟΥ

Τον Νομβριο του 2013, γινε το πρτο κλεσμα απ μια παρα Σαμιωτν που νιωθαν την ανγκη να μοιραστον την αγπη τους για τη «φωτογραφα» και δημιουργθηκε η Φωτογραφικ Ομδα Σμου.
Μετ απ δο περπου χρνια, το Δεκμβριο του 2015, συστθηκε το Σωματεο ΦΩΤ.Ο.Σ.  Στχος του, εναι η ανταλλαγ απψεων και γνσεων σχετικ με την καλλιτεχνικ φωτογραφα. Οι συναντσεις  πραγματοποιονται κθε 15 μρες  (στο διστημα Οκτωβρου-Ιουνου) και κατ τη διρκει τους γνονται εισηγσεις με θμα τη θεωρα και την τεχνικ της φωτογραφας.

Δραστηριτητες της ΦΩΤ.Ο.Σ.

- Μιος 2014: Ψηφιακ κθεση φωτογραφας στο Rigelbar
- Ιολιος 2014: Ψηφιακ κθεση φωτογραφας με θμα «Colours»
- Ιολιος 2015: κθεση ασπρμαυρης εκτυπωμνης φωτογραφας,  στα πλασια του Summer Island Movie Festival 2015, στο Μαλαγρι Σμου
- Ιολιος, Αγουστος 2016: κθεση εκτυπωμνης φωτογραφας με θμα «ΑΝΘΡΩΠΟΙ-PEOPLE» στον υπαθριο χρο της Δημσιας Κεντρικς και Ιστορικς Βιβλιοθκης Σμου.
- Μρτιος 2017: Συμμετοχ στην κθεση που διοργνωσε η Photovision, με θμα «Η Ελλδα μας», στο Παλαι Φληρο Αττικς.

- Ιολιος, Αγουστος 2017: κθεση φωτογραφας με θμα 'Νερ - Water στον υπαθριο χρο της Δημσιας Κεντρικς και Ιστορικς Βιβλιοθκης Σμου.

 

 

Facebook: Φωτογραφικ Ομδα Σμου 

E mail: samosfgroup@gmail.com