PhoS / S

!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΩS 

PhoS / ΦΩS (ΦΩτογραφα και Street) στην Αθνα εναι η πρτη και μοναδικ δωρεν συνντηση φωτογραφας δρμου στην Ελλδα. Το πργραμμα διαμορφνεται σε μεγλο μρος απ εσς τους διους! 

 

Διοργανωτς    

iFocus, BULB, StreetHunters, SCP

Φωτογραφα Κστας Μασσρας


 

Χαιρετισμς    Προς: τους λληνες φωτογρφους   Απ: τον Κωνσταντνο Μνο, Magnum photos

 Πντα με εντυπωσαζε η ποιτητα της δουλεις των φωτογρφων στην Ελλδα. Τους συγχαρω για το πθος που χουν για τη φωτογραφα. Εναι αξιοθαμαστο, ειδικ ταν σκοπς δεν εναι το κρδος αλλ η δια η τχνη. 

 

Αν και χρησιμοποιομε τον ρο «φωτογραφα δρμου» για να περιγρψουμε την φωτογραφικ μας δραστηριτητα, νομζω τι πρκειται για ελλιπ περιγραφ. σως εναι καλτερα να την ονομσουμε “μαγικ στιγμ”, κτι που μπορε να εμφανισθε οπουδποτε  συγκεντρνονται και διασταυρνονται νθρωποι, σ'να γμο, να πρτι γενεθλων, μια κθεση μια παρλαση.

 

Μαγικς στιγμς υπρχουν παντο και εναι μοναδικς. Συμβανουν μια και μνη φορ. Για μνα, η ανθρπινη παρουσα σε μια φωτογραφα (ακμη και σαν σκι) εναι πολ σημαντικ. 

 

Σμερα εκατομμρια νθρωποι βγζουν φωτογραφες με επαγγελματικς φωτογραφικς μηχανς. Εναι πολ εκολο να βγλει κποιος φωτογραφες, αλλ πολ δσκολο να δημιουργσει αξχαστες εικνες.

 

"Any fool can make a picture. Try playing the violin."

 

Φωτογραφα Ιωννα Γεωργοπολου


Τα πντα για τη φωτογραφα δρμου    

Εργαστρια, ομιλες, κριτικ πορτφλιο, διαγωνισμο, εκθσεις, λα δωρεν! Πρτε μρος σαν ομιλητς, επιμελητς, κριτς, διαγωνιζμενος, συμμετχων στα εργαστρια, παρατηρητς, ακροατς ... δημιουργστε τη δικ σας τχνη! 

 

Μενετε συντονισμνοι σε αυτ τη σελδα για να ενημερνεστε για τα τελευταα να.

 

 

Μεμονωμνες φωτογραφες (10 ανεξρτητες εικνες)

 

 

    1ο Βραβεο: Προσωπικ κθεση και αποκλειστικ συνντευξη

    2ο Βραβεο: Διαδικτυακ κθεση στους ισττοπους των συνεργατν

    Βραβεο κοινο: Μνεα στους ισττοπους των συνεργατν 

 

 

Θεματικ σειρ φωτογραφιν (10 εικνες στο διο θμα)

 

 

    1ο Βραβεο: Προσωπικ κθεση και αποκλειστικ συνντευξη

    2ο Βραβεο: Διαδικτυακ κθεση στους ισττοπους των συνεργατν

    Βραβεο κοινο: Μνεα στους ισττοπους των συνεργατν 

 

 

ΣΗΜ: Οι νικητς μπορε να κληθον να μιλσουν για το ργο τους. Οι 10 φωτογραφες για την προσωπικ τους κθεση (μγεθος A3 A2) τοποθετονται σε αλουμνιο plexiglas (χωρς πλασιο) με εξαρτματα ανρτησης. λοι οι συμμετχοντες πρπει να εναι ηλικας νω των 18 ετν. λες οι φωτογραφες που θα υποβληθον θα εναι επιλξιμες για δημοσευση στους ισττοπους και στα μσα κοινωνικς δικτωσης της διοργνωσης αναφροντας τον κτοχο των πνευματικν δικαιωμτων. λο το περιεχμενο και οι ροι μπορον να τροποποιηθον χωρς προειδοποηση.

 

Φωτογραφα Σπρος Παπασπυρπουλος


Τα εργαστρια "Walk the Talk" (3 την ημρα) δεν αλληλεπικαλπτονται, και ως εκ τοτου μπορετε να τα παρακολουθσετε στο σνολ τους. Η συμμετοχ εναι περιορισμνη σε αριθμ (12-15 τομα) και θα εγκριθε με βση το πορτφλιο σας και με σειρ προτεραιτητας (στελτε ατηση συμμετοχς το συντομτερο δυνατν).

Εδ στο ΦΩS θλουμε να αξιοποισετε στο πακρο την παρουσα σας στις φωτογραφικς συναντσεις και κατ συνπεια το θεωρητικ μρος (σε αντθεση με τα συνθη εργαστρια) θα περιοριστε στο ελχιστο και θα επικεντρωθε σε προβλματα που εμφανζονται και συζητονται κατ τη διρκεια της πρακτικς εξσκησης. Θα κληθετε να αγνοσετε τα τετριμμνα και θα δοκιμσετε εναλλακτικ οπτικ στοιχεα (γεωμετρα, αντιθσεις, σκις, προοπτικς, αφαρεση, συμβολισμ ...)

Θα κληθετε να βλετε “οπτικ τξη” στον χαοτικ χρο της πλης, με παρατρηση, αναμον και νοητικ σλληψη μιας σκηνς δρμου πριν απ την ενεργοποηση του κλεστρου.

Στην αρχ στο τλος κθε 3ωρης συνντησης θα χετε την ευκαιρα να ακοσετε και να συζητσετε μια σντομη επισκπηση της φωτογραφας δρμου και των βασικν της δημιουργν (Andre Kertesz, Henri Cartier-Bresson, Garry Winogrand, Robert Frank κ.α.).

λοι οι συμμετχοντες θα πρπει να διαθτουν ψηφιακ φωτογραφικ μηχαν, φορητ υπολογιστ με λογισμικ επεξεργασας εικνας, και στικ USB.

 

Αναλυτικ πργραμμα - Κριτς - ΕπικοινωναΦιναλστΝικητς

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

 

http://www.phosathens.info